Herfsttas

Zoals jullie wellicht weten schrijf ik zo nu en dan blogs voor Textielstad, een stoffengroothandel die tegenwoordig ook aan particulieren levert via hun winkel in Tilburg en hun webshop. Eind van de zomer kreeg ik een briefje, of ik me wilde laten inspireren door het bijgesloten stofje....maar natuurlijk!
Er schoot meteen van alles door mijn hoofd. Een leuke jurk of rokje, gecombineerd met een andere stof, maar dat is niet zo praktisch omdat ik erg aan het afvallen ben ik en ik 'm dan maar erg kort zou kunnen dragen. Ik koos dus voor een tas, die kan ik blijven gebruiken.

Ik koos voor de oranje//witte tas die op de voorkant staat van Mijn Tas, die stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Gewapend met mijn boodschappenlijstje ging ik langs in Tilburg om alle benodigdheden te halen. Ik koos voor een warm oranje stof voor de voering, dat paste mooi bij de tinten van de stof. Ik kocht zwart imitatieleer erbij voor de handvatten.
De stof is aan twee kanten te gebruiken, dus speelde ik daarmee met de verschillende patroondelen. Ook besloot ik extra piping toe te voegen, om het contrast tussen de verschillende patronen nog groter te maken (zie foto hierboven).

Met een persdoek kom ik het imitatieleer voorzichtig in vorm krijgen en voor het bevestigen van de banden gebruikte ik dubbelzijdig tape, zodat het niet zou verschuiven tijdens het naaien. Deze handige tip heb ik overgehouden aan mijn leerworskhop bij Patrizz destijds.
Het blijft altijd een hele puzzel om een tas in elkaar te zetten en dan via zo'n keergat weer naar buiten te krijgen...zou het wel goed gaan? Gewoon maar braaf de beschrijving volgen en jawel...het ging goed, met als resultaat een mooi afgewerkte tas ook van binnen!
Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het is een mooie, zachte tas geworden die groot genoeg is om mijn laptop in mee te nemen en er past ook nog een tijdschift of paraplu in de achterkant!





Wil je zien wat de andere bloggers gemaakt hebben van de stof, neem dan een kijkje op het blog van Textielstad. Je kunt de stof daar ook (online) bestellen.

patroon: Ida I uit boek Mijn Tas
stoffen: www.textielstad.nl
fournituren: Textielstad

Reacties

  1. Wat een mooie tas. Erg leuk dat je achter de schouderband nog een blad weg kunt steken, slim.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie tas. Het is inderdaad al weer even geleden dat ik bij Textielstad ben geweest. Toch maar weer eens langs gaan dus... haha.

    Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leukerd deze tas...ik zie er al helemaal een bijpassend 'Chanel' jasje bij...Ik moet binnenkort naar Tilburg om iets af te leveren, mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen bij Textielstad.
    En wat hebben de andere bloggers er ook mooie dingen van gemaakt..en die prijs...super voor zo'n mooie stof.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zal snel over mijn jurk bloggen! En dan samen afspreken... Ik mijn jurk aan, jij je tas!
    Super mooi stofje, ik was er ook meteen weg van!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow, ze is supermooi deze tas ! Ik zag ze al op FB passeren maar hier zie ik meer details. Het spreekt aan om ook aan de slag te gaan !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Handige tip van die dubbelzijdige tape. Maakte je de lederen piping zelf ? Of zou je die ook kant en klaar kunnen kopen ?

      Verwijderen
  6. Wow, echt een supermooie tas ! Dat van die dubbelzijdige tape moet ik zeker onthouden !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus