Breckenridge Henley shirt

Ik ben het jaar kleurrijk begonnen! Ik gebruikte dit vrolijke stofje om een nieuw patroon te proberen: de Breckenridge Henley van Love Notions. Ik vond de halslijn zo leuk dat ik het niet kon laten het patroon te kopen toen het uitkwam in 2020. 'Henley' verwijst naar dit type shirt, een kraagloze polo met 2-5 knopen en een ronde hals en zou afgeleid zijn van de outfit van de Engelse roeiers uit Henley on Thames.
Naast een beschrijving van hoe je de hals afwerking maakt, is er ook een video beschikbaar. Helaas maakte ik het stukje dat ik verstevigde net iets te klein, dus de sluiting zit er nog niet helemaal perfect in. Voor een eerste keer ben ik wel tevreden mee. En die leuke gekleurde knoopjes die ik tegen kwam in mijn voorraad (je moet toch wat nu de winkels gesloten zijn) leiden genoeg af haha.
Ik maakte de tuniek versie en gebruikte de full buste variant (je hoeft dus zelf geen FBA te doen) met lange mouwen. De volgende versie ga ik voor de shirt lengte en misschien ook een wat soepeler stof (ik gebruikte nu katoenen tricot, die valt wat stugger en maakt je wat voller)
Om de afgeronde zoom af te werken gebruikte ik de tip die ik volgens mij van George + Ginger heb: ik stikte een hulpstiksel op 2,cm en daarnaast lockte ik de zoom eerst met differentieel, zodat de zoom meteen al naar binnen getrokken wordt. Daarna goed strijken en stikken maar!
Ik kwam op Instagram nog een leuke uitdaging tegen, de #SewingBingo2021 van PatsyPooMakes. #MakeNine werkte bij haar niet zo (bij mij ook niet) en dus bedacht ze de #SewingBingo met wat meer generieke uitdagingen in 2020. In 2021 zijn het er 16 geworden.
Met deze Henley kan er een vinkje door 'A First': het is een patroon dat ik voor het eerst maakte en zo'n halsafwerking was ook 'a first'. Een goed begin van het nieuwe jaar zo!

maat: 3x->4x Full buste Tunic
stof: katoenen tricot van Karteris Barneveld


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.  



 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus