UWYH én FWYS

Via het Sancho forum kwam ik in aanraking met het begrip
UWYH: Use What You Have.
Blijkbaar ben ik niet de enige die naast het maken van kleding en lingerie ook een hobby heeft gevonden in het kopen/verzamelen van stofjes en fournituren... Ik heb dus bakken vol met materialen om tot in lengte van dagen nog bh's en slips te maken, en toch koop ik steeds weer wat nieuws. Ik heb mezelf ooit al eens een lapjesstop van een half jaar opgelegd, maar ben daarna weer vrolijk verder gegaan.

Van de week bedacht ik aan het introduceren van een nieuwe term: FWYS, Finish What You've Started.
Naast het kopen van spullen zonder er iets van te maken, ben ik ook goed in het starten met een naaiproject zonder het af te maken. Zo heb ik sinds eind 2006 deze bh al liggen, waar ik alleen de zijnaden nog af moet werken en het schouderband er aan moet zetten:

Zo liggen er verder nog een body uit die tijd (alleen boven afwerken met picot en de sluiting onder), een hemdje, twee slips, een bh van mooie changeant stof (picot en schouderbanden), een paars proefmodel van een patroon van Merckwaerdigh en natuurlijk mijn hemdje voor de zomeruitdaging (herfst is al weer bijna voorbij!?), zie hier.


Misschien wordt het tijd om de focus voorlopig te leggen of afmaken ipv starten. Dan start er bij mij meteen de innerlijke discussie, "ja, maar ik wil dat nog maken" en "dat model nog proberen"... Na onderhandeling met mezelf ga ik nu proberen het een beetje om en om te doen: iets af maken en daarna iets nieuws maken. Iets afmaken geeft een voldaan gevoel, dat willen we toch allemaal? Ik houd jullie op de hoogte. Ik ga zo naar boven en met m'n bh hemdje aan de gang, of toch....

Jos

Reacties

  1. Via het forum gaan we je ondersteunen om je projecten af te maken!

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, dit is wel heel herkenbaar. Er ligt bij mij ook nog wel het een en ander. Bh voor m'n dochter, setje voor mezelf (bh klaar maar de slips nog niet, ligt al 3 maanden) en nog een paar dingen. Misschien moet ik je voorbeeld volgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Stipstijlvirus

Kick Off Boek Naaien en Stikken