Krûmelsport

Op het Forum Zelf Lingerie Maken is deze periode het thema Regenboog aan de beurt. Ik heb gisteren in een dag een proef regenboogsetje gemaakt: 'Krûmelsport'.

Van de week was ik voor mijn werk in Friesland en toen had ik het met de klant erover wat ik nu kan eten in mijn nieuwe auto zonder te kruimelen (met het eerste saucijzenbroodje ging het namelijk al mis haha). Later op de dag kregen we het ook over zelf lingerie maken (echt heel toevallig zat een collega forumlid in de hal bij mijn klant, hoe klein is de wereld!) en toen ik wegging zeiden dat ik mijn volgende lingeriesetje maar Kruimel moest noemen. Vandaar de naam: 'Sport' omdat het een sportbh model is en 'Krûmel' omdat het van allemaal restjes uit mijn voorraad is gemaakt (echte UWYH).

Voor de BH heb ik het patroon Crossover Sport Bra van Lingerie Secrets Jan Bones gebruikt. Op het patroon staat ook dat je eerst een proefmodel moet maken en dat is ook precies wat dit is. Ik denk dat ik de volgende keer een andere cup ga gebruiken en ik de schouderbanden wat uitdiep. Volgens de beschrijving moet je een behoorlijk stretchgehalte hebben in de stof (15cm moet je naar 23cm kunnen rekken), maar ik merk dat de bh bij mij dan onvoldoende steun geeft.
Het model zit makkelijk en snel in elkaar. Ik heb rode lycra gebruikt en oranje/blauwe/groene/paarse picot voor de afwerking. Voor de slip heb ik een zelfgetekend patroon genomen. Ook hier de blauwe en groene picot en nog een restje ander elastiek met allemaal kleurtjes als extraatje. Ik heb dus veel restjes materialen weg kunnen werken op deze manier!

Met dit setje komt mijn UWYH op 3-1-1 en van mijn 10 in 11 projecten is er weer een halve voltooid.

Reacties

 1. Wat een mooi setje is dat geworden! Ziet er ook erg comfortabel uit, ben erg benieuwd hoe het zit! En meteen wat restjes op kunnen maken, twee vliegen in één klap! Ik vind het regenboogthema ook erg leuk uitgewerkt zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er erg sportief uit! Lijkt me heerlijk dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleurtjes heb je gebruikt voor deze Krumelsport.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker vrolijk uit.
  Ik vind het een mooi setje, denk dat ik dat bh patroon ook maar eens ga bestellen, (ook al doe ik niets aan sport ;))
  Leuk ook zo met die verschillende kleurtjes elastiek...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een mooi setje!!
  Tof hoor!!

  Je zeker aanmelden hoor als bloeddonor, en echt het prikken is lang zo eng niet als het lijkt, als je ook nog tegen de dames zegt dat je het eng vind dan helpen ze je er echt super goed doorheen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De proef ziet er geslaagd uit. De restjes zijn ook leuk verwerkt en zo voldoet de bh meteen aan het regenboogthema. Ik vind het een mooi patroon, ben benieuwd als je het maakt met stevige lycra.
  Groeten Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk model met de cross over panden. Het regenboogthema in het elastiek is verrassend en leuk.
  Ik herken het, eten in de auto en dan proberen er geen rommeltje van te maken, heeeeel moeilijk..:-)
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!