Een goed begin...

Hier schreef ik al een keer dat het geluk brengt om geel ondergoed te dragen tijdens de jaarwisseling, en nu dook in de Prima Donna nieuwsbrief de kleur rood plotseling op: "Het is een oude Chinese volkswijsheid: rood verdrijft boze geesten en brengt geluk in het nieuwe jaar . In zuiderse landen zoals Italië en Spanje is het meer en meer de gewoonte om rode lingerie te dragen en cadeau te doen voor de eindejaarsfeesten."
Voor de jaarwissel ben ik begonnen aan een hemdje voor goed geluk, maar dat heb ik helaas niet afgekregen. Gisteravond heb ik er de laatste hand aan gelegd, dus vandaag kon ik 'm wel aan op het Nieuwjaarsontbijt van mijn werk (niet dat je dat dan kan zien, maar het is wel een leuk weetje voor jezelf, haha).
Ik heb wederom het patroon O2 van Merckwaerdigh gebruikt. Ik heb eerder al het patroon wat doorvergroot en dit maal heb ik de cups wat aangepast (ietsje meer ruimte). Als extra versiering heb ik er een rood lintje door het kant heen gedaan en heb ik nog wat kant extra aan de onderkant gestikt.
Ik heb nog stof en kant over, dus wil er ook nog graag 2 slips en een bh bij maken, dan is mijn setje helemaal compleet. De kop is er af in ieder geval en aan het einde van het jaar zullen we zien of rood nu echt geluk brengt, of dat ik toch voor 2013 maar een geel setje moet maken!

Reacties

  1. Het is een prachtig hemdje geworden! Het lintje maakt het helemaal af, anders was het kant aan de iele kant.. En die details aan de onderkant ook top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat is een mooi hemdje geworden en inderdaad de details maken het af, ben ook opzoek naar zoiets in mijn maat 52-54 maar dat is moeilijk denk dat ik zelf moet gaan tekenen. Zul je veel plezier van hebben.

    gr.Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi hemdje. Het rode lintje geeft net dat extra's aan het hemdje. Schitterend. Veel plezier hiermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw jij maakt mooie dingetjes! Zeker een blog om te blijven volgen! (Aan ondergoed durf ik me zelf nog niet wagen, misschien nu wel met die paspop in bezet.. Anders toch een beetje teveel werk om heel de tijd te moeten passen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een schitterend hemdje, ik vind het lintje het helemaal afmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi geworden zeg.
    Heb geen tijd en naaimachine maar bij het zien van al dat moois gaan mijn handen jeuken.
    Veel succes in het nieuwe jaar en dat er vele creaties mogen volgen.
    Ik ga je zeker volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is weer een heel mooi rooi hemdje geworden, erg sjiek zo met dat kantje en lintje,
    dat moet ik onthouden :)
    Ook dat kleine detail onderaan is erg leuk gevonden.
    Dat stofje ligt hier ook nog te wachten...moet nog wel wat langer wachten denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo, Jos wat een leuke blog heb u,
    De winnares is helaas al toegekend voor mijn giveaway, maar wees niet teleur binnenkort geef ik en zou altijd nog giveaways op mijn blog gehouden worden en je kan altijd vrijwillig aan meedoen!

    Lieve groetjes

    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Que talento para la costura, me encanto tu blog, use el traductor para leer la entrada. Me encanto el baby doll rojo. Un abrazo..

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus