Creatief met andere dingen

De naaimachien heeft het even wat rustiger de afgelopen week. Ik ben druk bezig geweest met het bouwen en online zetten van de website van Stichting CreaPower vorige week
en vandaag is daar ook een online forum bij gekomen voor CreaPower:
Leuk om je tanden weer eens in iets anders te zetten, websites en forums bouwen. Als ik dan eenmaal bezig ben, dan ga ik ook net zo lang door totdat het klopt (en het donker is en ik de zon alleen van achter het glas gezien heb, haha).

Gisteren ben ik ook op een andere manier creatief geweest, dit maal met de auto. Ik heb voor mijn 40e verjaardag van mijn zusje vorig jaar een anti-SLIP-cursus gekregen. Ik heb toen een mooie aanbieding gekozen bij Antislipschool Slotemakers in Zandvoort. Ik heb daar gisteren de Dagcursus Antislip met een personenauto, in een woord GEWELDIG!!
Na een humorvolle theorie uitleg van Kees gingen we de baan op voor de eerste twee oefeningen: leren uitwijken op een gladde ondergrond en vol in de remmen op een gladde baan. We zaten steeds met z'n 4en in de auto, 3 cursisten en de instructeur. Zo leer je ook van de feedback op het rijden van de anderen en lig je in een deuk met elkaar wanneer je weer 360 graden over de baan tolt.  Na de goedverzorgde lunch wederom een stukje theorie en dit filmpje van grondlegger Rob Slotemaker, die laat zien hoe je met 140 kilometer in alle rust over een besneeuwd circuit van Zandvoort kunt rijden....de reporter denkt er anders over...


Als laatste begaven we ons op de spekgladde rotonde om te leren omgaan met onder- en overstuur (ff  flink aan de handrem trekken zo nu en dan, haha) en de hellingproef zonder handrem. meteen geleerd dat ABS ook achteruit werkt. En om het af te maken nog even een combinatieoefening met remmen en uitwijken.
Ik het het echt enorm naar mijn zin gehad, heb veel geleerd van Kees en weet zeker dat ik nog een de Powerslide cursus ga doen, met een 180 inparkeren lijkt me helemaal het einde, haha. De antislipschool ligt bij de ingang van het circuit van Zandvoort, dus ik ben daarna nog even op het circuit wezen kijken. Ooit als ik groot ben....scheur ik daar ook zo rond......vroooeeeemmmm!!!

Reacties

 1. Hoi Jos, gefeliciteerd met je nieuwe forum en website, zien er mooi uit!
  Geweldig stoer zo'n slipcursus. Een paar jaar geleden mocht ik voor mijn werk ook een slipcursus meemaken die bestemd was voor buschauffeurs. Was helemaal te gek, maar soms ook heel eng als je in de slip ging met een 12-meter bus. Kan me dus helemaal voorstellen dat je de cursus met plezier hebt gevolgd.

  Groet, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jos gefeliciteerd met je forum en website ga zeker van de week ff kijken. Gaaf die slipcursus en lijkt me inderdaad erg leuk om eens een keer mee te make en te doen.

  groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je toch een stoere meid.
  Ik heb me aangemeld bij jullie, wellicht kan ik jullie eens helpen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!