Pattern Magic Apple Peel bolero

In 2011 kwam ik in Amsterdam voor het eerst de boeken van Tomoko Nakamichi, Pattern Magic, tegen, ik was op slag verliefd: origami met stof zeg maar! De drie delen die uitgekomen zijn, staan in mijn boekenkast! Twee gaan over niet rekbare stoffen en nummer drie is geschreven voor rekbare stoffen.

Geweldig toch, zulke prachtige creaties!
Sommige dingen zijn wel heel alternatief, maar prachtig om te bekijken voor inspiratie. In het boek staan naast de foto's ook de werktekeningen om de patronen te maken.
Toen ik langs deze broek 'apple peel' kwam en een soortgelijke bolero, was ik meteen verkocht. Dit is draagbaar in het dagelijks leven (en het patroon is niet te moeilijk, haha). Ik besloot om de bolero te maken.

Je tekent eerst het rechte patroon en knipt vervolgens de mouw in 11 stukken die je vervolgens rond neerlegt, als een appelschil.  Dat maakt dat er mooie plooien aan de buitenkant ontstaan. Daarna teken je het patroon eromheen. Dit is het eindresultaat:
Ik heb wel wat aanpassingen moeten doen met mijn naaijuf, de stof ging erg rekken onder het gewicht, dus er kon een flink stuk af van de mouwen. We dachten nog even  om er elastiek in te doen, maar de stof valt zo van zichzelf, dus dat was niet nodig.
Al met al een heel geslaagd project dat ik vaak zal dragen en ook vast nog vaker zal maken!

Nog een kleine tip: ik heb de boeken besteld in Engeland, bij www.bookdepository.com. Stukken goedkoper dan in NL en ook nog eens zonder verzendkosten, een aanrader!

Reacties

  1. Wat een ontzettend gave boleronis het zo geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb weer iets bijgeleerd, want daar had ik nog niet van gehoord. Het geeft een heel mooi effect. Die bolero heb je prachtig gemaakt.

    Lieve groetjes,

    CreativEls
    http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. it looks great well done Valerie amsterdam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is een mooie bolero geworden, vind de kleur ook erg mooi hou ik wel van. Fijn dat ie ook lekker zit, daar gaat het uit eindelijk om.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw....daty zijn dus echt boeken voor mij...wat een gave dingen staan daar in...ik zou best een jurkje maken met van die bloemblaadjes...ze staan volgens mij binnenkort in mijn boekenkast :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi gedaan hoor.En lekker draagbaar.
    Veel plezier ermee.
    gr bets

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke bolero ik had nog nooit van het boek gehoord maar het is heel erg leuk

    Ook je blog vind ik heel gezellig en heb hem gelijk bij mijn blogs toegevoegd

    Fijn weekend !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus