Enveloptas voor mezelf gemaakt

Ik was op slag verliefd toen ik op Pinterest deze tas met uitgebreide fototutorial tegen kwam:
De site is in het Russich, maar door de uitgebreide foto's erbij heb je een prima idee hoe de tas in elkaar zit. Deze moest ik echt een keer maken.

Kobaltblauw is weer in de mode, dus echt nep leer gekocht en wat 'hardware' en ben gisteren aan de slag gegaan. Uiteindelijk was het 01.15uur toen ik klaar was, kon niet meer stoppen....Alleen de riem moet ik nog maken, daar ga ik zo nog mee verder.
Soms kan je blij worden van de kleinste dingen. In de tutorial stond een handigheidje dat ik meteen ook maar heb opgepakt: een gedeelte van de coupenaadjes uitknippen, zodat je die makkelijk kunt overnemen op het materiaal, maar de buitenkant van de zoom laten zitten, zodat je wel mooi de vorm van overnemen. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht...Ik zette er meestal gewoon de schaar in.
Aan de hand van een bestaande tas heb ik zo'n beetje de gewenste maten bepaald en heb ik het patroon getekend. Ik ben begin van de avond begonnen en na middernacht was dit het eindresultaat:
Ik heb het nepleer eerst verstevigd met vlieseline om de rek eruit te halen en daarna ook nog verstevigd met volumevlies, zodat de tas lekker zacht is en ietsje meer body heeft. Aan de binnenkant blauwe polkadot voering en mijn labeltje natuurlijk: 
 Met coupenaadjes om de tas wat diepte te geven:
En de techniek om de ritseinden mooi af te werken heb ik uit recept 18 (ritstasje) uit Zo geknipt!
 
Je kunt wel zeggen dat ik heeeel erg blij ben met deze tas. Volgende keer nog wat kleine aanpassinkjes (bijv. de klep ietsje toe laten lopen zodat ie wat minder uitsteekt), maar dit is een blijvertje! En nu durf ik het wel aan om een keer een mooi lap echt leer te kopen en een mooie tas te maken voor mezelf.

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus