Textielmuseum

Afgelopen donderdag ben ik samen met Tialda van gestrikt.blogspot.nl naar het Textielmuseum in Tilburg geweest. Een bezoekje aan dit museum stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Naast tentoonstellingen heb je daar namelijk ook het Textiellab waar nog echt textiel wordt vervaardigd in opdracht. En deze maanden is er ook nog eens een tentoonstelling Artist textiles: Picasso to Warhol over kunstenaars die stoffen ontwerpen. Genoeg redenen dus om een dag vrij te nemen en in de auto te stappen naar Tilburg!

In het Textiellab kon je tussen de machines doorlopen en zien hoe diverse stoffen gemaakt worden. Er wordt ook uitleg gegeven over de diverse technieken.
 

Bij de expositie Artist textiles: Picasso to Warhol konden we mooie inspiratie opdoen, zowel qua prints als qua jurken en afwerking:

Op de bovenverdieping waren ook een aantal inspirerende exposities:

De gehaakte creaties van Felieke van der Leest waren ook erg leuk om te zien:
 
 

Meeste indruk maakte de damast weverij. Geweldig, wat een bouwwerken, wat een draden en wat een werk om het patroon in zulk detail in een tafellaken of servet te krijgen. Je kon zien dat de machines vroeger echt gebruikt zijn, even terug in de tijd!

De dag afgesloten met een lekkere terrasje en nog een bezoek aan Textielstad en toen weer naar huis. 
Super dag en ik kan je een bezoekje aan Tilburg zeker aanraden!

Reacties

  1. Het was zeker een hele inspirerende en gezellige dag! Wanneer gaan we weer op stap? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet daar toch ook eens een keer naartoe gaan, jullie foto's laten erg mooie jurken zien. En wat leuk die oude machines, je hebt ze nog eens erg mooi gefotografeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog even een gaatje zoeken voor 14 sept.....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Jasje Poas van Itch to Stitch

Stipstijlvirus

Update Beatrix Blanket Scheepjes MAL