Lang shirt van patroon Any Dress

Ik heb inmiddels al 5 jurken gemaakt met het patroon dat ik tijdens de zomerjurk workshop bij Anydress heb getekend. Nummer 6 zat ook in de pen, alleen bleek na het wassen dat de stof zo erg gekrompen was dat ik er geen jurk meer uit kon krijgen in mijn maten....
Van de nood dan maar een deugd maken en een lang shirt/tuniek er van tekenen dacht ik zo. Het was gisteren heerlijk weer, dus lekker aan de tuintafel nog even aan de slag na mijn UFO's. En toen laat ook nog maar even achter de naaimachine om 'm al een stuk in elkaar te zetten hihi.

Ik korte het patroon zover in dat het op mijn stof paste en maakte er ook weer een klokkende variant van vanuit net onder de oksels met 3/4 mouwen. Ik maakte de voorkant gelijk aan de achterkant bij de hals. En daar maakte ik de denkfout die leidde tot deze achterkantvariatie:
Doordat ik achter ook zover uit had gediept, zakten mijn schouders af. Heel toevallig had ik het daar tijdens een van mijn laatste naailessen nog over met mijn naaijuf, dat je bij jurken nog wel eens van die strikken aan de achterkant ziet. Pure noodzaak, anders zakt de boel af! Ik wist dus meteen hoe ik het probleem op kon lossen.
Ik ben blij met mijn tuniek, heerlijk hoe het patroon mij zo uitdaagt om er steeds weer mee aan de slag te gaan!

patroon:  eigen variant op Any Dress Zomerjurk
stof : tricot van Karteris

Reacties

 1. Wat een leuk shirt! De rug is echt super! Groetjes van Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de oplossing heel erg leuk voor het achterpand ga ik onthouden want ik wilde mijn basis ook aan gaan passen.
  Vind trouwens de stof die je ervoor hebt gebruikt ook erg gaaf, hou wel van blauw.

  Wel fijn dat je de lap voor het knippen hebt gewassen anders was je jurk als nog te kort geweest. Ik heb het ook gehad met een lap.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig Jos, en zo zie je weer een nieuwe variant c.q. Pattern Hack op het 'Jurk in 1 dag patroon'. https://anydress.nl/2017/06/20/pattern-hack-van-het-jurk-in-1-dag-patroon/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!