Elke maand een kledingstuk: shirt Simplicity 1502

Het was in april dat ik voor het laatst een nieuw patroon gebruikte voor de Elke maand een kledingstuk uitdaging waar ik aan mee probeer te doen. Werk, prive afspraken, vakantie en haken hielden me achter de naaimachine vandaan de afgelopen tijd. Tijd om het weer op te pakken, alhoewel de volgende vakantie ook al weer voor de deur staat.

Eerder dit jaar 'zondigde' ik en kocht ik online in de uitverkoop een aantal patronen, waaronder Simplicity 1502. Het leek een behaaglijk shirt, leuk met kant en bovendien wat extra ruimte voor de 'buikregio'.
Ik gebruikte een stofje uit eigen voorraad om te kijken of het wat is en of ik wat aan moet passen. De print is niet helemaal mijn ding, maar lekkers zomers, dat kan wel met deze temperaturen toch?
Het is een leuk shirt geworden. De split geeft lekker wat extra ruimte voor. De mouwen mogen volgende keer wat hoger sluiten, ik heb nu een beetje inkijk als ik er geen hemdje onder draag. Het shirt mag de volgende keer ook nog een fractie langer nog.
De split voor heeft me op een idee gebracht voor een ander patroon....kijken of me dat nog lukt voor de vakantie! Blij dat ik toch even lekker achter de naaimachine heb gezeten vandaag.
patroon: shirt van Simplicity 1502
maat: XL met 1.5cm extra in de zijnaden en zoom
stof: tricot uit eigen voorraad, overgenomen

Reacties

 1. De print is geweldig Jos, goede keuze geweest!
  Met de passingen die je noemt, heb je dadelijk een patroon waar lekker veel shirtjes van gemaakt kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt alsof je heerlijk bezig bent geweest en nog geïnspireerd bent hierdoor ook. Helemaal goed! Het stofje en daarmee het shirt is helemaal voor de zomer. Hier wordt je vrolijk van.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stofje hoor hou wel van dit soort printjes.
  Fijn hoor als je na de aanpassingen weer een lekker basis shirt erbij hebt, kun je er nooit genoeg van hebben.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!