Haakworkshop Interlocking

Wat zijn er toch allemaal voor leuke dingen te doen en leren! Van de week ben ik samen met mijn schoonzusje naar een workshop Interlocking haken geweest bij Echtstudio in Alphen aan de Rijn!

We hadden allebei een lange dag op het werk achter de rug, maar we kwamen bruisend van energie en inspiratie 's avonds de winkel uit! Wat leuk om deze techniek te leren zeg.
Je begint met twee 'raamwerkjes' te haken met stokjes en lossen. Deze leg je daarna over elkaar heen (de grijze stokjes in de rode 'raampjes') en dan haak je de rode stokjes eromheen, ervoor en erachter waardoor een patroon ontstaat.
Door de verschillende combinaties van stokjes voor en achter het raamwerk van de andere kleur ontstaat het patroon.
De workshop was super goed verzorgd. Mooie ruimte, gezellige groep en vooral ook een heldere uitleg! In het begin had ik er een hard hoofd in, maar het is ons toch echt gelukt! Natuurlijk nog wat bolletjes gekocht (zwart/grijs/zilver) om thuis een mooie sjaal met deze techniek te maken.

Tanis Galik schijnt DE dame op het gebied van Interlocking haken te zijn. Ik heb ook meteen wat patroontjes online opgezocht en een Pinterest bord aangemaakt. Hebben jullie wel eens iets gedaan met deze techniek of hadden jullie er uberhaupt wel eens van gehoord?
 

Reacties

  1. Wat een leuk effect! Zag al leuke voorbeelden voorbij komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel van gehoord, nog nooit gedaan. Klinkt in ieder geval als een leuke workshop en het ziet er super uit!! Misschien moet ik die ook maar eens gaan doen. Het ziet er ook leuk uit voor een kussenhoes.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!