Proeflapjes voor Hygge CAL 2017

Afgelopen woensdag kwam het eerste gedeelte van de Hygge Scheepjes CAL 2017 online: tips & trics om volgende week goed te kunnen starten met de omslagdoek.
Allereerst haak je een vierkantje van 19 toeren om te bepalen met welke haaknaald je aan de slag gaat. Op een of andere manier werden mijn lapjes niet vierkant:

Haaknaald 4,5 : 11,2 x 10 cm
Haaknaald 4    : 10,7 x 9,7 cm
Haaknaald 3,5 : 10 x 9,5 cm
Haaknaald 3    : 9,7 x 8,8 cm
Op de Facebook groep leerde ik over de 'gouden lus' waarmee je de hoogte van je steken aan kunt pakken. Rond 17 minuten in de video zie je de uitleg ervan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet op ik ga proberen om de hoogte van mijn lus aan te passen of dat ik het zo laat. Dan wordt mijn werk ietsje platter, maar het geborduurde hartje ziet er aardig uit, zowel bij naald 4 als 3,5. Ik denk dat ik voor haaknaald 3,5 ga, die benadert het meest de vierkante vorm van het lapje. Hij is wel wat stijver dan de 4, maar de gaatjes zijn ook weer kleiner.
Ik zag heel erg op tegen het borduren, maar het viel me echt 100% mee! Goed dus om die uitdaging aan te gaan, leuk leuk leuk! Ik krijg net bericht dat mijn pakket met alle garen voor de sjaal begin volgende week wordt bezorgd, op tijd om woensdag dus aan de slag te gaan als deel 1 uitkomt. Ik kijk er naar uit!


garen zwart:  Stoenwashed Scheepjeswol, gekocht bij Stoffenhonk
verloopgaren: katoen uit eigen voorraad
 

Reacties

 1. Hai Jos,
  Ook mij is het niet gelukt om het vierkantje recht te krijgen. Ik heb geen FaceBook en wist dus ook niet van het bestaan van het filmpje af. Dank voor de tip! Altijd leuk om eens te bekijken, al zal ik het waarschijnlijk niet gebruiken.
  Ik haak op naald 3; wat een verschil in naaldgrootte *Ü*.
  Borduren doe ik iedere dag, maar dan op stramien en dat is toch heel anders dan oo een gehaakt lapje. Het is even wennen hé.
  Ik heb me aangemeld als volgster van je blog, leuk om je verder te mogen volgen.
  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chips...jij hebt je pakket al...de mijne kan ik komende week verwachten... Het proeflapje is bij veel 'een probleem' ik zou er niet zo mee zitten, als je kruisjes mooi op het lapje kunt maken zou ik het zo laten..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn pakket is nog niet binnen, ik heb zelf een los bolletje Stonewashed gekocht om te oefenen en het verloopgaren komt uit eigen voorraad. Toch wel even fijn om te doen.

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat jij dit keer aan een cal begint! Mooi kleurenpakket heb je gekozen, de postbode maar in de gaten houden! Mooi dat je met restjes toch proeflapjes kon maken en dat verloopgaten doet het ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er mooi uit en wat leuk die kleurtjes zo op de blauwe achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!