Lingerie huiswerk juni: boxer

De huiswerkopdracht op Facebook voor juni was 'maak een heren of dames boxer'. Nu heb ik al vele boxers voor Jan gemaakt, klik hier, dus nu vond ik het wel leuk om er eentje voor mezelf te maken. Ik wil graag nog een keer een boxer op eigen maten tekenen, maar door een gebrek aan tijd, koos ik voor een patroon dat ik nog had liggen van lang geleden: boxer 23 uit de Knipmode van februari 2006. Ik pik dus meteen een bijdrage aan elke maand een kledingstuk mee waarbij ik een patroon gebruik uit een blad dat ik al lang heb liggen maar nog nooit gemaakt heb.
Ik zocht materialen uit eigen voorraad. Ik zou nu een lycra met deze kleuren niet meer kopen (te zoet en zacht), maar voor dit experiment prima. Gecombineerd met wit kant en bordeaux picot is het toch wel een erg leuke combinatie geworden moet ik zeggen. 
Ik heb al heel veel slips gemaakt, maar toen ik de werkbeschrijving las snapte ik hier geen bal van haha. Ik vraag me af of ik er zonder mijn ervaring zonder hulp uitgekomen zou zijn als ik destijds alleen de Knipbeschrijving had gehad. Ik raakte wat in de war door de pijpjes denk ik, maar het is toch gelukt, door maar te spelden en toen viel het kwartje weer.
Al lezende over zelf een boxer patroon lezen, kwam ik bij het zadelkruis uit. De reden waarom ik liever slips dan boxers voor mezelf maak, is dat ik de middenvoor en -achternaad in mijn kruis niet lekker vind zitten. Bij een zadelkruis combineer je een strook van beide pijpjes tot een kruisdeel zonder naad. Dit patroon van de Knip heeft ook zo'n patroondeel, dat zit dus veel lekkerder. Op mijn to do lijstje dus voor later dit jaar!
online voorbeeld van boxer met zadelkruis

patroon: Knipmode 02/2006 boxer 23
maat: XXL
stof / kant: eigen voorraad

 

Reacties

 1. Ziet er comfortabel uit. Best goed gelukt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve boxer is het geworden! Weer wat van je voorraad weggewerkt. Wel grappig om te merken dat je smaak toch veranderd he?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Smaken veranderen ja, maar dan zijn zulke stofjes bij uitstek geschikt om er een nieuw probeersel mee te maken..En ook al vindt jij het zelf 'zoet' wat misschien ook wel is, ik vind het toch een hele leuke..een echte verrassing...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke, lieve boxer heb je gemaakt. En ja herkenbaar dat je smaak veranderd, worden we toch stiekem door de kleuren van de mode beïnvloed. 😉

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!