Haken voor goede doel: Nijeslingers

Tijdens mijn vakantie werd ik door een haakvriendin geattendeerd op het initiatief van Debby Nijenhuis. Zij wil het wereldrecord langste gehaakte vlaggenlijn verbreken. En dat wil ze niet zomaar:

https://www.facebook.com/NijeSlingers/
In dit filmpje legt ze het ook uit:

"Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen"

Gelukkig had ik wat katoen in de koffer gedaan om te stoeien met tunisch haaktechniek, dat werd dus geen tunisch haken maar vlaggetjes naar het basispatroon van Jip by Jan onder de Griekse zon.

Ik ben nu weer thuis en ga eens lekker grutten in mijn voorraad welke combi's ik kan maken. Ze maken stukken van 5 meter met 20 vlaggetjes, zodat ze na de recordpoging aan oncologiosche kinderafdelingen van ziekenhuizen geschonken kunnen worden en de rest zal verkocht worden om geld in te zamelen voor de nieuwe Nije Hoeve. Heerlijk zulke creapower, samen creatief voor een goed doel!
Kijk voor meer informatie op www.denijestichting.nl en meld je eventueel aan voor de Facebookgroep als je ook mee wilt doen: www.facebook.com/groups/nijeslingers/. Op Instragram kan je de vorderingen volgen via #nijeslingers. Haak je mee, 1 vlaggetje is al voldoende (meer mag natuurlijk ook).

garen:  katoen uit eigen voorraad
haaknaald: 3.5

 

Reacties

  1. Mooi initiatief! Heb net een vlaggetjes slinger voor mezelf gehaakt en best nog wel wat katoentjes over... dus ook maar een paar haken binnenkort!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke slingers...voor een geweldig doel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus