Sovana jurk van Itch to Stitch is uit!

Toen ik de oproep voor het testen van de Sovana jurk voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik mee wilde doen! Leuk dat opstaande boordje bij de hals en het uitlopende rokdeel. 
Voor het testen moet je het patroon maken met de maten vanuit de tabel. Bij de patronen van Itch to Stitch heb ik wel eerder gehad dat het dan net ietsje aan de ruime kant is. Voor mijn definitieve versie ben ik dus 1 maatje kleiner gegaan voor de buste en taille. Het patroon heeft een full bust optie, zodat je niet zelf een full bust adjustment hoeft te doen.
Ik stikte elastiek mee in de taille voor wat extra stevigheid.
Naar aanleiding van mijn eerste test besloot ik de coupenaad meer naar binnen te verplaatsen en wat te verlagen, appeltje eitjes met deze tutorial. Ook tekende ik middenvoor wat aan om de taillenaad recht te krijgen. De punta heeft een mooie valling door het gewicht van de stof.
Ik heb er weer een leuke jurk bij die heerlijk draagt! Altijd ook weer leuk om te zien wat een patroon doet bij de verschillende  testers, zowel bij regular als plussize. Het patroon is de eerste week met 20% korting aan te schaffen.
maat test: 22 full -> 34 -> 30
maat def: 20Full -> 32
stof def: Punta van Karteris Barneveld


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening. 
 

Reacties