Klaar voor Koningsdag

Ik wilde voor Koningsdag iets oranjes maken, maar ook iets dat ik vaker kon dragen. Tijdens een Seamwork Social Club uitje dat ik organiseerde onlangs zijn we o.a. naar Van Gool Stoffen in Tilburg geweest en daar heb ik deze stof gekocht. Super leuk design van Nerida Hansen, Making Waves.
De Freedom dress van Wardrobe by Me stond al heel lang op mijn lijstje: ik houd van het kraagje, de knoopjes zo naar beneden en de stroken. Ik besloot er een tuniek van te maken voor op een broek, ik denk dat ik die vaker aan heb dan een jurk.
Ik zet de knopen aan met de naaimachine, dat gaat niet altijd even goed haha. Het patroon heeft lange en korte mouwen en een 'ophaalding' met een lipje en knoopje:
Het patroon heeft ook nog varianten met kortere mouwen en verschillende verdelingen van de banen voor de jurk. Voor dit patroon voegde ik 2.5cm in de zijnaad bij de taille toe en verkortte ik de mouwen 6 cm. Ik ga dit patroon zeker vaker maken. Een soepele viscose geeft ook nog net weer een andere valling denk ik.
maat: 54 + 2,5cm in taille en -6cm van de mouwen


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus