Ford GT40: een auto & boxer met een verhaal

Ik heb weer een boxer af voor Jan. Dit maal eentje, waarvan het ontwerp is gebaseerd op een auto, de Ford GT40. Jan had me deze afbeelding al eens eerder gegeven om iets leuks mee te doen met een lingeriesetje voor mezelf (frisse kleuren en leuke belijning) en laatst zagen we deze foto weer:
De kleuren zijn iets harder dan die van de auto, maar ja, de stofjes komen uit mijn eigen voorraad. Ik heb oranje en blauwe stof gebruikt en zwart stiksel ertussen, net als de belijning van de auto. (Morgen met hopelijk wat zon nog wat nieuwe foto's maken, misschien dat de kleuren dan nog wat beter overkomen)

De oorsprong van de Ford GT40 is wel een grappig verhaal: toen Ford rond 1963 Ferrari kon kopen, grepen ze deze kans met beide handen aan. Toen de koop bijna rond was belde Ferrari echter af: ze hadden Ford alleen maar nodig gehad om de prijs voor Fiat, de andere koper, op te drijven. Aangezien Ford uit was op wraak, wisten ze dat ze Ferrari maar op één manier konden verslaan, namelijk daar waar ze goed waren: het circuit.
Daarom kwam men met de Ford GT40. De eerste prototypes van deze wagen waren verbouwingen van Lola-wagens. Deze waren bekend vanwege hun werkzaamheden met Aston Martin op het circuit, maar behaalden niet de beoogde successen en faalden grandioos tijdens de Le Mans van 1965. In 1966 moest Ford met iets beters komen. Ze besloten een team te vormen en dit team aan de geplande auto te laten werken. In 1966 kon de GT40 het circuit op, en met succes. Men versloeg Ferrari vier jaren achter elkaar op Le Mans. Meestal werden ook de tweede of derde plek aan een GT40 toegekend.
(bron: wikepedia.nl)
Het was een leuk project om te doen, op naar de volgende!

Reacties

 1. Super vette auto, keigaag om daar de boxer door te laten inspireren.
  Nou Jos, nu ben je zelf ook aan de beurt. Met dezelfde kleuren, dan zijn jullie een setje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zoals je je hebt laten inspireren door de auto.

  Maak je nu voor jezelf ook een bijpassend setje?

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kadootje weer voor Jan, die heeft inmiddels een hele collectie made Bajmie!! Deze boxer heeft een prachtige kleuren combi! En het verhaal is ook bijzonder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kadootje weer voor Jan, die heeft inmiddels een hele collectie made Bajmie!! Deze boxer heeft een prachtige kleuren combi! En het verhaal is ook bijzonder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf karretje, Mooie inspiratiebron.
  dat kan alleen een man bedenken....
  Boxer ziet er super leuk uit. Nou je gaat zo lekker met je UWYH projectjes, al een beloning verdiend?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo jij hebt de vaart er in zijn weer twee mooi boxers geworden en leuk dat je de inspiratie bron erbij vermeld. Zo kom je ook lekker door je vooraad heen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jos, wat een leuke boxer geworden en de inspiratie met het bijbehorende verhaal vond ik erg leuk. Zo zie je maar, inspiratie zit in hele onverwachte dingen.
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus