Zelf pindakaas en fudge maken
Tijdens het afvallen ben ik me een beetje in gezonde voeding gaan verdiepen. Zo kwam ik ook met de Voedselzandloper in aanraking. Morgen ga ik weer een dagje naaien met Tialda voor de Zo Geknipt! Sew Along en dan is wat lekkers snoepen toch wel leuk....Geinspireerd door alle 'gezond' lekkers tijdens de Alles behalve corsettendag ben ik gaan snuffelen in de boekjes en kwam ik op een heerlijke fudge met amandelen uit het Voedselzandloper Kookboek.
Om de fudge te maken moet je eerst zelf pindakaas maken. Hoe makkelijk, 250 gr ongezouten pinda's in mijn nieuwe keukenmachine met een snufje kaneel en in een mum van tijd heb je heerlijke pindakaas! Binnen een paar minuten zie je de olie uit de pinda's vrijkomen en krijg je een smeuiig geheel.
Daarna de pindakaas verwarmen, 80% cacao chocolade erbij en gehakte amandelen en nu 3 uur geduld om de fudge te laten stijven in de koelkast...
Om de fudge te maken moet je eerst zelf pindakaas maken. Hoe makkelijk, 250 gr ongezouten pinda's in mijn nieuwe keukenmachine met een snufje kaneel en in een mum van tijd heb je heerlijke pindakaas! Binnen een paar minuten zie je de olie uit de pinda's vrijkomen en krijg je een smeuiig geheel.
Daarna de pindakaas verwarmen, 80% cacao chocolade erbij en gehakte amandelen en nu 3 uur geduld om de fudge te laten stijven in de koelkast...
Dat wordt vast smullen morgen!
recept: pindakaas en fudge
bron: Het Voedselzandloper Kookboek
Heb er nu al zin!
BeantwoordenVerwijderen