5 van 10: Herfstsetje

Zo, ik ben op de helft van mijn uitdaging! Vanmiddag mijn tweede lingerie setje naar het patroon van Merckwaerdigh Mix5L afgemaakt. Tijdens het lingerie weekend maakte ik het eerste en ondertussen heb ik al aardig wat 'billenbroeken' voorbij zien komen haha, waaronder deze prachtige exemplaren van Tialda. Ik wilde de slip nog een keer maken met de billen 'eraan', dan heb je een mooie slip zonder zijnaden. Aan de BH wilde ik nog wat sleutelen.
Ik gebruikte de zwarte lycra die ik voor het lingerie weekend had gekocht en combineerde het met een stofje waar ik vorig jaar al eens een shirt van had gemaakt. Toen ik met deze kleuren aan de slag was, realiseerde ik me dat deze stoffencombinatie mooi in het Herfstthema van het Forum Zelf Lingerie Maken past.
Samen met mijn naaijuf heb ik de cups aangepast. Bij het oorspronkelijke patroon zit het bustepunt ruim 2.5cm te ver naar buiten voor mij. We hebben het buste punt verplaatst. Tijdens het naaien ontstond er wel een rare bobbel bij het zijpand, omdat er extra bolling was ontstaan bij het invouwen. Die heb ik ook nog weggehaald (zie foto linksonder).
In het eindresultaat is te zien dat de cup mooier valt en er veel minder stof aan de zijkant zit van de cup.
Helaas had ik wel eerder naar mijn onderbuik gevoel moeten luisteren, de bh is (te) klein geworden. Ik heb nu nauwelijks rekbare voering gebruikt (vorige keer soepeler powernet) en we hebben met de aanpassingen ook nog wat extra stof weg moeten nemen om dat puntje eruit te krijgen. De BH trekt mijn borsten nu vrij plat.
Maar goed, ik ben wel blij met mijn setje. Ik heb veel geleerd weer van aanpassen van dit patroon en dat geeft zelfvertrouwen. Als ik wat verder afgevallen ben kan ik 'm vast goed aan. Ik heb besloten dit patroon voorlopig even te laten rusten, een beugel BH doet toch meer voor mijn borsten. De slip is zeker wel een blijvertje! Achter het voorpand heb ik dit maal stevige powernet gedaan, dat heeft een mooie corrigerende werking.

Op naar project 6, wat zal het worden?


patroon: Merckwaerdigh Mix5L
maat: slip XXL en BH 105C met aanpassingen
stof zwart & fournituren: Kantje Boord
stof 2: uit eigen voorraad

Reacties

 1. Je gaat als een speer, de uitdaging brengt waarschijnlijk precies te weeg waarvoor bedoeld... :-) Jammer dat de bh nu net niet helemaal naar je zin is geworden, maar ik wel een leuke set zo bij elkaar geworden. Kun je goed onder je shirt aan (als je de bh gaat dragen), dan ben je helemaal op elkaar afgestemd qua kleur/stijl.
  Ben benieuwd wat je volgende project gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, dat is een mooi setje. En als de BH nog niet helemaal past, is het wellicht een mooie motivatie danwel kun je er alvast naar kijken in de kast.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit wil ik ook kunnen. Het lijkt mij leuk om zelf bh's te kunnen maken.
  Succes met de uitdaging.
  Groetjes stipjes en datjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je gaat vliegensvlug. Mooi setje, hopen dat het straks goed gaat passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi setje, jammer dat ie nu net iets te klein is.
  Vind ook de combinatie erg leuk zo met de zwarte lycra.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi setje zo bij je shirt! Jammer dat de bh nu net iets te klein is uitgevallen. Ik denk als je hem in rekbaarder materiaal maakt (behalve het zijpand cup) dat hij misschien wel oke zit?
  En die billenbroek is echt wel een hype aan het worden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Stipstijlvirus

Wat een feestje, mijn eerste mantel ooit!

Weer eens een rokje gemaakt: de Quebec!