Lingerie setje Lijnenspel

Op het Forum Zelf Lingerie Maken is er nogsteeds elke seizoen een online thema en iedereen die zin & tijd heeft kan meedoen. Afgelopen herfst pakte ik de draad na een aantal jaren weer op en maakte ik mijn herfstsetje. Het thema voor de winter is 'Lijnenspel'. Er werd een inspirerend Pinterest Board gemaakt waar ik zelf ook aan bijdroeg.
Op zoek in mijn eigen voorraad naar een geschikt stofje voor een proef bh van de Danglez DB4, kwam ik dit stofje tegen dat natuurlijk helemaal in het thema paste! Misschien niet een heel creatieve interpretatie van het thema Lijnenspel, maar zo kon ik wel twee vliegen in 1 klap slaan!
pop heeft kleinere maat dan ik
Ik wil namelijk de belijning van de cup aanpassen naar de methode van Beverly Johnson die ik op Craftsy heb gezien: een cup maken van padding en dan de nieuwe belijning er zelf optekenen en dan de patroondelen maken. 
www.craftsy.com
Mijn lijf is aan het veranderen en ik heb een grotere maat nodig, vandaar deze proefbh met 105D i.p.v. 100D die ik al eerder maakte. Bij dit patroon valt middenvoor zo mooi tegen mijn borstbeen, dat heb ik met geen enkele andere BH zo. Dus eerst een BH maken van de nieuwe maat, voordat de schaar in de padding gaat.


De bovencup is wat aan de grote kant. De decollete lijn golft. Misschien komt dat ook door de manier waarop ik het elastiek er op het laatste moment toch nog achter naaide. Ik wilde de afwerking van de bovencup zonder elastiek doen. Dus ik voerde de cup met lycra, en vouwde alles om en stikte vlak aan de binnenkant door. Later bedacht ik me nog dat ik toch wel wat elastiek in de bovencup wilde om 'm mooi aan te laten sluiten.  Nu golft de bovenkant, omdat het elastiek te ver van de rand zit. Volgende keer dus eerst goed nadenken over de volgorde, vóórdat ik ga stikken! De BH is wel goed draagbaar en zit erg mooi tegen mijn borstbeen middenvoor. Ik ga denk ik toch terug naar een maatje kleiner.

Voor de slip gebruikte ik het weer het patroon van Merckwaerdigh Mix 5L. Deze draagt heerlijk en door de stevige lycra en extra powernet achter het voorpand heeft 'ie ook een corrigerende werking.

Heerlijk om zo lekker met lingerie bezig te zijn!

patroon BH: Danglez DB4, maat 105D
slip: Merckwaerdigh Mix 5L
stof : uit eigen voorraad van lang geleden
fournituren: Poetsie.nl en Kantje Boord   


Reacties

 1. Jij bent lekker aan de slag met lingerie zo. Moet ik toch ook weer eens gaan oppakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie lycra, past helemaal in het lijnenspel thema. Die slip is geweldig he? Maar je hebt nu wel de string effect eruit gelaten ? Ik vind dat in de praktijk niet zo lekker zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb m alleen de eerste keer met 'string' effect gemaakt, daarna alleen de verse 'met billen'

   Verwijderen
 3. Mooi setje en inderdaad past ie mooi in het thema.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!