Sancho Patroon Evaluatie: Sportsetje Jalie 2563

Op het forum van Vereniging Sancho kunnen leden zich opgeven voor SPE's; Sancho Patroon Evaluaties. Elke maand stelt Naaipatronen.nl 3 exemplaren van een patroon ter beschikking die dan door leden worden gemaakt en geevalueerd. In januari van dit jaar kon je je aanmelden voor 'een patroon voor sportieve dames mt 34 t/m 52', dat leek me wel wat! En jawel, ik werd ingeloot en kreeg dit patroon thuis gestuurd.
Het patroon bevat twee varianten van een sporttopje en een korte sportbroek met inzet. Ik koos ervoor om de racerback top te  maken. Ik combineerde twee stofjes die ik al heel lang in mijn voorraad heb.
Het topje heb ik ingekort, want net als bij het BH hemdje dat ik eerder maakte van Jalie (patroonnummer 3131, zie hier) gaf het anders weinig steun. Nu loopt het elastiek vlak onder mijn borsten en dat zit lekkerder. Ik heb de top ook gevoerd met stevig powernet, dat geeft meer support, maar drukt de boel wel wat plat. Ik wil het patroon op naailes aanpassen, zodat ik wat meer ruimte bij de buste heb. De racerback zit erg lekker moet ik zeggen!

Bij het broekje heb ik bruin de boventoon laten voeren. De oranje inzet in het voorpand geeft een leuk effect. Het broekje valt aan de grote kant, de volgende keer kan ik gerust een maatje kleiner maken. Ook kortte in het bovenpand nog wat in bij de taille, die zat anders echt veel te hoog.
Ik zal het setje niet zo dragen als op de afbeelding, daar leent mijn figuur zich niet voor haha. Misschien dat ik het broekje nog een keer maak om te combineren met een lang shirt voor in de sportschool. Het topje is lekker om 's avonds thuis te dragen ipv een bh, maar dan moet ik nog wel wat aan de pasvorm sleutelen. Al met al erg leuk om dit patroon te mogen proberen, dank Sancho en dank Naaipatronen.nl!
patroon: Jalie 2563 ter beschikking gesteld door www.naaipatronen.nl
maat: top EE en broekje FF
stof: uit eigen voorraad 

Reacties

 1. Wat leuk dat je een patroon mocht uitproberen! Vrolijke set en al is het voor op de bank..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden, vind ook de stofcombi erg leuk lekker sportief.

  Corina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jij dit mocht uitproberen! Je ervaring met het maken van lingerie is je vast goed van pas gekomen. Knap zoals je weet hoe je het patroon moet aanpassen!
  Even voor mij als leek: heb je een speciale (overlock?)machine om dit te naaien?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Marjan, ik heb een lockmachine, maar ik heb dit setje met de naaimachine in elkaar gezet. Met zo'n bliksemschicht steek voor de naden en een zigzagje voor de afwerking.

   Verwijderen
 4. Leuk zo'n 'probeer patroon' en je hebt er iets vrolijks van gemaakt, dat bedrukte suk in het broekje ziet er echt heel leuk uit...... Lijkt mij ook lekker zitten zo'n racerback , hij ziet er in ieder geval lekker stevig uit...en het gaat je wel lukken om er wat meer ruimte in te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!