Elke maand een kledingstuk: jasje uit Knipmode

Tijd om weer eens ander patroon dan een shirt of lingerie te gebruiken. Dit keer werd dat het jasje uit de Knipmode van december 2016, goed om mijn 'elke maand een kledingstuk' uitdaging weer op te pakken. Ik heb zoveel Knipmodes en andere patronen liggen die graag nog een keer gemaakt worden.
Ik koos voor jasje/vest 1, ik was op slag verliefd op zowel het jasje als de jurk. Beiden overgenomen op papier en met het jasje begonnen. helaas is het jasje niet zo'n succes geworden, ik hoop dat het beter gaat met de jurk straks.
Ik heb het papieren patroon van te voren opgemeten en besloot meteen een maat kleiner te knippen. Altijd nameten dus! Tijdens het passen hebben we de mouwen ook nog extra ingenomen, ze waren veel te wijd. Goed om dit soort dingen op naailes te doen, daar leer ik veel van. Eerst hebben we afgespeld hoeveel eraf moest, maar toen bleek bij nameten dat de mouwen dan te strak zouden worden. We zijn dus in het midden gaan zitten.
Het is volgens mij voor het eerst dat ik een sjaalkraag maak, makkelijk te doen. De kraag stikte ik extra door om 'm op zijn plaats te houden, je ziet het stiksel niet echt in de leuke croco punta van Driessen Stoffen.. De mouwen heb ik ook flink ingekort. Door de ronde vorm van de voorpanden is het mooier om er een beleg in te stikken aan de onderrand. Dit stond niet in het patroon. Met tips van mijn naaijuf is dat mooi gelukt.
De vorm van het jasje past niet bij mijn figuur werd tijdens het passen al duidelijk. Het jasje is voor korter en daardoor word ik echt een blok aan de bovenkant en legt het de onder accenten op de verkeerde plekken. Als ik het jasje open draag, met de panden aan de zijkant gedrappeerd, staat het wel leuk. Ik kan 'm dus toch wel dragen, maar ik zal dit patroon niet nog een keer maken denk ik.

patroon: Jasje 1 Knipmode 12/2016
maat: 50 met aanpassingen


Reacties

 1. Keigaaf stofje, jammer van het model. Maar weer een leerpuntje moet je maar denken!
  Gelukkig kun je hem wel dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het je niet flatteert, maar dat is altijd afwachten als je zelf iets maakt vind ik. inderdaad een leermomentje.. Het jasje zo op je pop is wel leuk om te zien, ook erg leuk stofje wat je gebruikt hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig stofje. Leuk model. Jammer dat het geen groot succes is. Wellicht dat de jurk beter bevalt.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd een domper als het resultaat uiteindelijk niet wordt wat je in gedachten had. Mooi stofje, je zou zo denken dat het ander materiaal is dan een punta di roma..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het jasje geen succes is geworden, wel een heel leuk stofje wat je hebt gebruikt.
  Ben benieuwd naar de jurk hopen dat dat wel een succes word.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!