Creapower tijdens Sancho Clubdag

Vandaag was het weer zover, de jaarlijkse Sancho Clubdag! Ik gaf geen workshop dit keer en volgde er ook geen in een van de vele lokalen, maar ik zat lekker in het Naaicaf├ę en ben samen met anderen bezig geweest met tasjes voor Stichting BriBos.
Elk jaar heeft de Clubdag een thema, dit jaar was dat 'Doe eens wat voor een ander'. Dat thema sluit natuurlijk helemaal aan bij de doelstelling van onze stichting CreaPower en dus besloten we om de handen in een te slaan. Ik heb een oproep gedaan op het Sancho Forum en binnen de Sancho Facebook groep of de deelnemers een of meerdere tasjes wilden maken voor Stichting BriBos. Zij proberen zoveel mogelijk pati├źnten op de oncologieafdeling van MCH Antoniushoeve in Leidschendam een rustmoment te geven. Dit doen ze door wekelijks verwentasjes uit te delen, een luisterend oor te bieden en door informatie te geven in het ziekenhuis. Hier beschikken zij over een eigen huis-/inloopkamer waar ook plek is voor gespreksgroepen, workshops en lotgenotencontact .
Aan de oproep is echt geweldig gehoor gegeven, ik heb zelfs tasjes opgestuurd gekregen, super! De tafels werden als snel gevuld met verschillende soorten tasjes. Vooral het An-tasje was erg populair. (handig, want er werd ook een workshop pipingband gegeven door piping koningin Renata op de clubdag).
Ikzelf koos voor een eenvoudig patroontje, waszakjes voor de gebreide borstprotheses die door de Breischool gemaakt worden en (o.a.) via BriBos gratis ter beschikking worden gesteld aan kankerpatienten. Ik gebruikte deze pin als basis en haalde de stofjes uit de ruilhoek. Heerlijk struinen tussen alle stofjes en patroonbladen die anderen hadden meegenomen!
Al met al dus weer een heerlijke dag. Gezellig bijgekletst met gelijksgestemden en dan ook nog een prachtige opbrengst voor de verwentasjes van BriBos! Daar word ik wel blij van!

maat: 20 x 35 cm
stof: uit de ruilhoek


P.S. Voor crea power hoef je natuurlijk niet te wachten tot de volgende CreaPower Marathon op 10 maart 2018, je kunt het hele jaar door wat doen met je creativiteit voor een ander. Op onze website hebben we verschillende initiatieven verzameld, zowel op naai-, haak- en breigebied: 
 

Reacties