November = Lingerieweekend maand

Ik val met mijn neus in de boter, november staat in het teken van heeeeel veel creativiteit. Gisteren de aftrap met de Sancho Clubdag met een vleug CreaPower, later deze maand volgen nog twee (!!) lingerie weekenden voor de deur! Volgend weekend reis ik af naar Evertsoord voor 2,5 dag lingerie naaien en later deze maand ga ik met bijna 30 andere dames naar Nunspeet om van vrijdag 18.00 tot zondag 16.00u achter de naaimachine te kruipen!

De voorbereidingen zijn begonnen.....wat moet er allemaal mee (dekbed, zadelkruk,...) en wat ga ik maken? Lingerie materialen koop je niet op elke hoek van de straat, dus je moet er toch even over nadenken.
Ik zat even terug te lezen over de lingerie weekenden hier op mijn blog, hier en hier, en zag dat ik nog niet over deze BH's heb geschreven. Ik maakte ze tijdens het lingerieweekend dit voorjaar. Ik heb ze inmiddels al heel vaak aangehad.
Beide BH's zijn naar het aangepaste patroon van Danglez DB4, mijn favoriete patroon. Het paarse kant de paarse stof had ik al heel lang in mijn bezit. Ik vond het kant zo mooi, dat ik eigenlijk de schaar niet in durfde te zetten. Volgens mij komen alle materialen bij Kantje Boord vandaan. Ik heb het kant over de lycra bovencup gelegd en over het zijpand.
De blauwe variant heb ik gemaakt met een kantje dat ik cadeau kreeg van een lingerie vriendin. De blauwe lycra is stevig en het blauwe kant is niet rekbaar. De paspop heeft een wat kleinere cup, het was lastig om de bh goed op de foto te krijgen.

De lijstjes liggen hier klaar om op te schrijven wat ik allemaal mee moet nemen vrijdag. Nu alle patronen en stofjes door om te kijken wat ik ga maken. Vanuit onze Facebookgroep Ladies of Lingerie & Design, heb ik nog 4 thema's liggen om creaties mee te maken, genoeg inspiratie voor 2 lingerie weekenden lijkt me:

  1. Creatie op basis van een foto van internet
  2. Bralette
  3. Polka dots & flowers
  4. Cleopatra

patroon: danglez DB4
maat: 100D met aanpassingen
stof en fournituren: eigen voorraad en cadeau gekregen


 

Reacties

  1. Joehoe! Ik heb er zo zin in! Komend weekend het lingerienaaiweekend! Alleen het tweede ga ik niet mee, dat werd hier thuis iets te veel van het goed ( maar vind dat wel heel jammer)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er ook zin in. Vind je paarse echt super mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!