Sancho Patroon Evaluatie: Butterick badjas

Vijf jaar lang sponsorde Naaipatronen.nl de Sancho Patroon Evaluatie (SPE). Leden van Sancho, de vereniging voor zelfmaak mode, konden zich elke maand aanmelden om een patroon te mogen testen. 3 werden er dan geloot om dat gratis te ontvangen, te maken, en te reviewen. Eerder mocht ik ooit een keer de Jalie 2536 sportset maken. Vorige maand was de laatste keer dat je je hiervoor op kon geven (in deze vorm) en mocht je kiezen welk patroon je zou willen maken als je ingeloot werd. Je kon kiezen uit de patronen die al eerder een keer aan bod gekomen waren in de afgelopen vijf jaar.
Ik meldde me aan voor Butterick 5537, een patroon voor nachtkleding. Mijn huidige badjas is dringend aan vervanging toe en zelf een badjas maken stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Ik had mazzel, ik werd ingeloot en kreeg het patroon dus thuis op de deurmat, super!

Ik zocht stofjes uit bij Karteris, mooie wafelkatoen in een zachtgroene kleur. Ik had bedacht dat ik de sjaalkraag van een ander stofje wilde maken. Het werd een zachtgroene hydrofiel met donkerder driehoekjes. Het is wel een stofvreter, je hebt 3.80m nodig voor maat L (en door de afwijkende kraag had ik dus nog meer nodig). Ik kocht er ook nog een leuk bandje bij voor bij de zakken.
Wat een pakket stof gaat er zo onder je machien door zeg. Het was al worstelen met dat flinterdunne papier van het patroon haha, en ik moest vellen aan elkaar plakken om de patroondelen erop te krijgen.
Ik ben erg blij met het eindresultaat! Het is een lekkere, behaaglijke badjas geworden voor als het 's morgens weer kouder is en die lekker meegaat naar een bezoek aan de sauna. 
De volgende keer zet ik de zakken en de lusjes voor de riem wat hoger en koop ik wat minder stof, want ik heb zowel van de mouwen (10 cm) als van de lengte in totaal (16cm) behoorlijk veel afgehaald.
Dankjewel Naaipatronen.nl en Sancho voor het ter beschikking stellen van het patroon!

patroon: Butterick 5537, beschikbaar gesteld door Naaipatronen.nl
stoffen: wafelkatoen en hydrofiel van Karteris Barneveld
maat: L, verkort


 

Reacties

 1. Wat een mooie stoffen heb je gebruikt, ze passen echt heel erg goed bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne stofjes zijn het he, heb je de stoffen wel eerst gewassen....ze kunnen flink krimpen...
  Je badjas is gaaf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, ik was alle stoffen altijd van te voren en bij deze wist ik dat de krimp zo wie zo zou gebeuren, dus ik had al extra gekocht!

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!