Scheepjes CAL Rozeta

Zo ontzettend mooi, het ontwerp van de Rozeta CAL van Scheepjes van de hand van Tatsiana van Lillabjorn's Crochet World. Een prachtige deken / kleed geinspireerd op een glas in lood raam waar ze twee jaar aan gewerkt heeft, wauw!
Er zijn prachtige kits met kleuren combinaties uitgebracht, zowel in wol als in acryl.
Samen met een aantal dames van het twee wekelijks brei- en haakcafe bij Wolwinkel Elitt in Amersfoort gaan we meedoen aan deze Rozeta Crochet Along waar elke week een deel van wordt gepubliceerd. Ik heb besloten mee te doen met garen uit eigen voorraad. Ik ga voor zwarte en grijze Stylecraft Sepcial DK. Ik heb daar ook mijn PTT deken mee gehaakt en ik had wol ingeslagen voor een omslagdoek die ik nooit heb gemaakt. Tijd om wat weg te werken! Ik maakte eerst een proefje om te kijken met welke naald ik aan de slag zou gaan.
Deel 1 & 2 zijn inmiddels gepubliceerd en ik ben ook begonnen. Het filmpje van It's all in a Nutshell heeft me ook enorm geholpen, ik zie altijd liever zaken dan dat ik lees. Er staan ook foto's op het blog van Lillabjorn, alles is dus super verzorgd! Op Facebook kan je de vorderingen volgen van de vele duizenden enthousiastelingen over de hele wereld die dit mooie ontwerp maken, er is een Nederlandse groep en een internationale. Daar worden ook wekelijks op woensdag 12.00u de patroondelen gepubliceerd.
Ik heb een paar keer uit moeten halen, een foutje is snel gemaakt. Maar ik verbaas mezelf dat ik qua tellen toch aardig goed ga! Ik moet de stokjes die ik samen moet haken nog wat hoger maken, dan is het rozet ronder. Al doende leert men, niet? Week 1 heb ik net klaar, op naar week 2.

patroon: gratis via Scheepjes.com en LillaBjorn
garen A: Stylecraft Special DK 1002 (Black)
garen B: Stylecraft Special DK 1099 (Grey)
haaknaald: 3.5mm


 

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!