Seychelles top

Het is altijd een feest om te mogen testen voor Itch to Stitch! Onlangs heb ik een wollen mantel gemaakt die ik met veel plezier draag, maar dit patroon komt pas in het najaar uit, dus de foto's houden jullie nog te goed. Dit maal mocht ik samen met een groep testers de Seychelles top testen, een blouse voor niet stretch stoffen als linnen, katoenen poplin of viscose.
Het patroon heeft smalle schouders en mooie details bij de mouw. Het patroon bevat zowel een versie met korte mouw (met plooi) als met lange mouw (gerimpeld met knoopsluiting onderaan) en is beschikbaar in 22 maten, inclusief cupmaten B-DD, dus ook voor ons curvy girls!.
Als altijd krijg je er een goede uitgebreide werkbeschrijving bij. Ik maakte twee versies, tijdens het testen kwam een nieuwe versie uit waarin de hals nog 1 inch extra werd uitgediept. Ik verlengde beide tops 5 cm conform mijn lengte (172). Voor mijn taille zou ik maat 34 nodig hebben, maar met de ruimte in het patroon was voldoende om van maat 22D voor de buste naar 28 voor de heupen te graderen. Voor het verwerken van het halsbeleg heeft ze een handige tutorial op haar blog staan.
Het patroon is de komende week met korting te krijgen. Ik ga er zeker nog een paar maken voor deze zomer en binnenkort nog één met lange mouwen voor het voorjaar!
maat: 22D->28 + 5cm
stof V1: viscose regenboogkleuren van Lapjesmarkt Utrecht
stof V2: heavy crêpe van ruiltafel naaiweekend

*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.
 

Reacties