Curvy Sewing: Itch to Stitch Celeste

Joepie, Itch to Stitch  brengt het patroon van de Celeste jurk (tot nu beschikbaar in maat 0-20) nu ook uit t/m maat 40DD (max buste omvang van 160cm) en ik mocht weer testen! De Celeste heeft een relaxte fit, mooie prinsessenaden, een verhoogde taille met rimpeltjes, korte mouwen en leuke zakken. Dit patroon is geschikt voor geweven (niet stretch) stoffen. Ik krijg de jurk makkelijk aan over mijn hoofd, een rits was voor mij niet nodig!
Ik maakte mijn toile van een wat dikkere, stijve katoen, natuurlijk wel met polkadotjes. Geen aanpassingen, op basis van mijn maten, dat doen alle testers, naast natuurlijk ook een keer goed elke punt en komma in de werkbeschrijving doornemen.
Boven het bustepunt had ik stof teveel en ik vond de stof wat te stijf. Daarnaast wilde ik ook 5mm weghalen bij de halslijn, om 'm net wat platter nog te laten liggen. Kleine aanpassingen die makkelijk zelf zijn uit te voeren.
Op naar de definitieve versie met deze kleine aanpassingen, ook weer polka dots, maar dan van een soepeler katoenen poplin. 

De patronen van Itch to Stitch zijn altijd mooi afgewerkt, ook hier weer! De naden van het middenvoorpand zijn weggewerkt achter het beleg.
Ik ben blij met het eindresultaat, weer een leuke jurk erbij in de collectie! Nu hopen dat het zonnetje zich de komende weken nog regelmatig laat zien!
Het patroon van de Celeste is de eerste week met 20% korting te krijgen.

maat: 22D -> 30->30
stof: roze katoen van Megastoffen
stof: zwarte katoenen poplin van Driessenstoffen


*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening. 

 

Reacties