Love Notions Olympia

Nog een patroon uit de Love Notions familie waarvan de matenrange is uitgebreid: de Olympia jurk. Ik mocht dit patroon ook weer testen voordat het opnieuw uitkwam. Zoals je wellicht is opgevallen houd ik van v-halzen (check), een opstaand kraagje (check) en een mooie vollere rok (check).
De eerste versie maakte ik van restjes stoffen, ik zou zelf niet zo deze stoffen bij elkaar combineren en zo'n harde lijn maken bij mijn taille. Naar aanleiding van de bevindingen van diverse testers zijn nog aan aantal aanpassingen doorgevoerd.
Deze rode versie was met de aangepast versie van het patroon, de V-hals was bijv. wat verlaagd en de constructie van de kraag is aangepast zodat deze mooier valt. Zo zie je maar weer wat er allemaal bij komt kijken als een patroon weer opnieuw onderhanden genomen wordt. Leuk om zo'n heel proces mee te maken (maar A4tjes plakken blijft echt niet mijn favoriete bezigheid moet ik bekennen haha). Ik verbreedde de schouder, alhoewel dat met de stretchy stof misschien niet nodig was geweest (wat maakt stof toch uit!). Ik maakte er ook zakken in, maar daar had ik meer de tijd voor moeten nemen (haastige spoed....).
Als laatste maakte ik nog een groene versie met 3/4 mouwen (zonder BSA). Bij deze versie kortte ik het rok gedeelte met 5cm in, zodat de jurk meer op de knie hangt zoals bedoeld. Ook ben ik voor 4X in de taille gegaan, vanwege de rekbaarheid van de stof, staat net wat pittiger (en net genoeg ruimte om  toch wel comfortabel te zitten).
Dit patroon is wel een blijvertje, leuk zo met de v hals en het opstaand kraagje. Ik wil er in ieder geval ook nog een tuniek lengte van maken en wie weet ook nog een mouwloze maxi versie voor op vakantie!
maat: 2X cup D -> 5X (V1)
stof: stofjes van ruiltafel en restjes

maat: 2X cup D -> 5X (V3) + BSA 1/2"
stof: rode viscose tricot van Driessenstoffen.nl

maat: 2X cup D -> 4X (V3) + rok 5cm verkort
stof: groene viscose tricot van Driessenstoffen.nl

  *deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Jasje Poas van Itch to Stitch

Stipstijlvirus

Update Beatrix Blanket Scheepjes MAL