Workshop Iris Nijenhuis: modular wearables

Eens in de zoveel tijd doen we wat leuks met de Seamwork Social Club Netherlands. We hebben inmiddels een gezellig clubje gevormd en houden via de app contact tussen de uitjes door. Tijdens ons uitje naar het Textielmuseum in Tilburg in april zagen we creaties van Iris Nijenhuis liggen in de museum shop....we waren op slag verliefd. Natuurlijk meteen even googlen...blijkt Iris workshops te geven in het maken van 'modular wearables'....1 + 1 = 2, wij wisten waar ons volgende uitje naar toe zou gaan!
10 augustus spraken we met z'n 4en af voor de deur van het atelier van Iris in hartje Amsterdam.
Uiteraard snuffelden we door het hele aterlier heen, vergaapten ons aan de prachtige creaties en deden alvast inspiratie op voor wat we zelf wilde gaan maken.
Daarna kregen we uitleg over de techniek. De puzzelstukje van stof en nepleer worden met een laser gesneden en daarna haak je ze met een tangetje in elkaar, hoe vernuftig! Eerst was het oefenen met losse puzzelstukjes, daarna gingen we aan de slag met onze armbanden / oorbellen/ ketting / broche.
Ik koos ervoor een smalle armband en oorbellen te maken. Vooraf had ik aangegeven het met tinten blauw en zilver te willen doen, maar ik werd daar spontaan verliefd op een heel kleurrijk stof, dat softshell bleek te zijn.
Oh oh oh, wat is het toch leuk...soms een beetje priegelen (zeker met de oorbellen omdat de 'puzzelstukjes' een slag kleiner zijn, maar fantastisch om het zo onder je handen te zien ontstaan. Ook leuk om te zien hoe ieder haar eigen kleuren koos en er dus heel persoonlijke creaties ontstonden!
Na 2,5 uur hadden we allemaal onze creaties af, wat een feest!Onze creaties werden mooi verpakt en wandelde we het centrum in voor een heerlijke lunch aan het IJ en een middag vol kletsen over van alles en nog wat. Wat een feest!


 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus