Polswarmers

Van de zomer maakte ik al deze col voor bij mijn jas, De bijbehorende polswarmers wilde ik er ook graag bij maken nog uit het boek Puur Haken van Maaike van Crejjtion. Nu de kou eraan komt, werd het toch hoog tijd dat ik ze ging maken!
Uit de winkel van VanJans nam ik laatst tijdens de workshop kerstkrans maken nog wat bolletjes Annell mee, omdat ik niet zeker wist of ik genoeg zou hebben. Toen ik ze tweede kerstdag uit de zak haalde, bleek dat ik net iets andere kleuren had meegenomen, dan waar ik de col van had gemaakt. Maakt niet uit, de tinten zijn hetzelfde!
Ik heb het patroon uit het boek wat aanpast. Ik heb 23 steken opgezet ipv 25 en heb er een duimgat in gemaakt in de 9e toer, dat vind ik toch lekkerder zitten. Ik heb daarvoor een stokje overgeslagen en 3 lossen gehaakt in plaats daarvan. Ook heb ik een toer extra gehaakt, om ze wat langer te maken.
Op haar blog heeft Maaike nog een gratis patroon staan van polswarmers, wie weet ga ik die ook nog maken (kijk ook maar eens naar deze van Tialda)! Genoeg wol op voorraad, hmhm.
patroon: uit boek Puur Haken
wol: Annell Rapido en Annell Rapido Plus 
100% acryl, 50gr/ 133m en 50 gr/83m (plus)
gekocht bij: www.textielstad.nl en VanJans
haaknaald: 7 (dubbele draad) en 4,5 (rand)

Reacties

  1. Ze zijn heel leuk ! Je kan ze nu goed gebruiken ja. Gisteren viel hier een pak sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Je set is compleet, heerlijke sjaal om in weg te kruipen en met die polswarmers blijft het lekker warm! Je kon ze gelijk aan vanochtend!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Stipstijlvirus

Kick Off Boek Naaien en Stikken