Tapestry & Mochila haken

Ik heb vandaag een leuke workshop gedaan bij Elitt in Amersfoort. In twee uur maakte ik kennis met Tapestry haken en de Mochila techniek. Bij deze technieken werk je met meerdere draden/kleuren tegelijk waardoor je makkelijker patronen kunt inwerken zonder steeds aan- en af te hoeven hechten.
Kort gezegd haak je bij de Tapestry techniek vasten door beide lussen van de vaste, bij Mochila (techniek van de Wayúu indianen uit Colombiahaak je in de achterste lus. Mochila is iets steviger dan de Tapestry techniek en je ziet een extra ribbeltje onstaan. Ook worden je patronen wat scherper zichtbaar bij deze techniek.Daarnaast kun je bij de Mochila techniek ook nog 'yarn under' haken (de draad precies andersom terug halen door de lussen t.o.v. hoe je gewend bent). Ook hierdoor wordt je werk nog strakker/steviger.
We kregen uitleg over de technieken en konden we voorbeelden bekijken. Daarna zelf aan de slag met bolletjes katoen, oefenen maar!
Het lijkt niet echt ergens op, heb gewoon maar een beetje zitten pielen, maar heb wel een idee gekregen van hoe het werkt en welke techniek ik wil gaan gebruiken voor een komend project. Ik ben al inspiratie aan het verzamelen op mijn Pinterest Tapestry board. Leuk om te doen in ieder geval en leuk om ook weer nieuwe haaksters te ontmoeten!
 

Reacties

 1. Dit staat ook nog op mijn lijstje van dingen die ik wil leren.! Ziet er altijd zo leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke techniek is dit. Ben benieuwd naar je project.
  Er staan leuke voorbeelden op je pinterestbord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn altijd prachtige kleurrijke tassen en projecten met deze techniek. Vermoedelijk te vast/stijf haken voor mij, maar wel leuk om het een keer uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzondere kleuren en motieven levert dit op. Ik ben erg benieuwd hoe het volgende project met deze techniek eruit zal zien.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Jasje Poas van Itch to Stitch

Stipstijlvirus

Update Beatrix Blanket Scheepjes MAL