Elke maand een kledingstuk: jurk uit nieuwe Knipmode

Ruim twee weken geleden viel de Knipmode 03/2016 op de deurmat en 's avonds laat lag jurk 17 geknipt klaar om in elkaar te zitten. Dit maal liet ik er geen gras over groeien om een patroonblad te gebruiken!
Ik heb de jurk eerst met de naaimachine in elkaar geregen, om te kijken hoe deze valt. Stof die in de Knip gebruikt wordt is een satijnkatoen . Ik ben niet zo super ervaren qua stoffen en pasvorm en dacht dat een wat dikkere ticot zich wel ongeveer gelijk zou gedragen. Bovendien wil ik niet dat de jurk te strak zit. Het patroon is redelijk rechttoe rechtaan, zeker als je op de tekening kijkt uit het werkschrift. Dat past op dit moment beter bij mijn figuur (hmhm). Ik vermoed het model in het tijdschrift wat knijpertjes op haar rug heeft.


Na het rijgen en passen kwam ik erachter dat ik ruim 2,5 cm uit elke zijnaad weg moest halen. Bovendien heb ik ik het model daarna ook nog getailleerd, anders was het helemaal een hobbezak.
Deze stof is een UWYH zonde van me: ik was zo gefrustreerd dat ik een aantal stofjes niet kon vinden die ik eind vorig jaar had besteld, dat ik op 19 januari naar Barneveld ben gereden om stofjes te kopen!?  Het leek wel alsof we een bermuda driehoek hier in huis hadden waarin stofjes verdwenen.... Ik biecht mijn zonden netjes op op mijn Uitdaging 2016 pagina, ik hoop dat het lijstje niet al te lang wordt. Op deze pagina vind je ook een paar patronen die ik niet kon laten liggen tijdens een aanbieding bij Naaipatronen.nl. Genoeg leuks om de komende tijd te maken in ieder geval!

Deze jurk staat qua kleurenpalet in mijn Kleding met een plan en ik heb 'm ook al een paar keer gedragen. Op naar mijn volgende project!

patroon: jurk 17 uit Knipmode 3/2016
maat: 50, met 2,5cm ingenomen in zijnaad + taillering

Reacties

 1. Het is een mooie jurk geworden, knap dat je hem zelf op maat hebt gemaakt. Stof is prechtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat zie je vaker: Van die magere meisjes in naaitijdschriften. Niet handig om te zien hoe het nou echt past. Dus ik snap dat je ging tailleren. Leuke jurk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je de jurk zelf kon aanpassen. De stofkeuze is leuk en niet onbelangrijk: de jurk staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens zou de stofkeuze iets met de aanpassingen te maken hebben? Satijnkatoen rekt denk ik niet, mmm.

   Verwijderen
 4. Leuk geworden. Ik heb altijd wat koudwatervrees met het uittesten van een nieuw patroon. Zo zonde van je stof als het mislukt. Gelukkig kon je het oplossen. Fijn weekend verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de stof erg mooi. De jurk staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!