Gezellig samen naaien

Een poosje geleden deed MaMarieke een oproep op haar blog, wie er zin had om een dag gezellig te naaien in haar nieuwe atelier. Binnen een mum van tijd had ze meer aanmeldingen dan er plaatsen waren, gelukkig mocht ik er ook bij zijn! Gisteren was het zover en wat was het gezellig!! We waren met z'n 7-nen, ieder had eigen projecten en machines mee. Gezellig kletsen, tips en trucs uitwisselen en natuurlijk lekker creatief doen!
Ik had twee projecten mee: een shirt uit de de nieuwe Ottobre Woman (patroonbladen krijgen niet meer de kans om te verstoffen!) en een BH van patroon DB4 van Danglez. Voor het shirt maakte ik een combinatie van Painted Canvas (shirt 2) en de lange mouwen van Fog (shirt 5) uit Ottobre Woman 02/2016.
 

Het lapje komt uit mijn voorraad komt van de lapjesmarkt in Amersfoort ergens vorig jaar voor een paar euro per meter. Leuk om patronen te proberen.
Het shirt valt vrij groot zoals je kunt zien.  Ik heb mijn maten uit de tabel aangehouden, maar het shirt valt veel losser dan op de foto uit het blad. Ik nam al een halve centimeter extra weg uit de naad en bij de mouwen. De volgende keer maak ik 'm denk ik een maatje kleiner en knip ik een paar centimeter extra aan bij de mouwen. Verder is het een heerlijk shirt!
Mijn bh zit ook al een voor een groot gedeelte in elkaar. Het is al bijna 2 jaar (!?) geleden dat ik mijn laatste bh maakte. Hoog tijd dus! Meer in mijn volgende blog hierover.
Hartelijk dank Marieke en mede creativelingen voor een heerlijke dag!! 
Zeker voor herhaling vatbaar.

patroon: shirt 2/5 Ottobre Woman 2/2016
maat : 50, halve centimeter uit de naden en mouwen gehaald
stof: tricot, lapjesmarkt AmersfoortReacties

 1. Altijd zo leuk een dag samen naaien! Inspiratie opdoen en lekker kletsen! Nog een maandje wachten voor wij weer een dagje samen hebben.. Leuk shirt! Mooie stof! En de bh... Al weer 2 jaar? Jeetje wat vliegt de tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gezellig he zo in een groepje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er gezellig uit. Het shirt is leuk en idd volgende gewoon wat kleiner maken. Je schat jezelf te groot ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dat er super gezellig uit, dan ga je ook gewoon vanzelf weer verder aan de slag met je projecten. Moet ook nodig aan de slag met nieuwe lingerie, is al te lang geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er heel gezellig uit! Ik zou ook een keer willen mee doen, zo samen lekker creatief zijn. Ik vind jou shirtje mooi en niet te groot, de stof is ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was inderdaad super gezellig!! De tijd vloog voorbij. Jij bent lekker bezig geweest inderdaad en dat shirt staat je ontzettend goed! Volgende keer inderdaad gewoon een maatje kleiner pakken, kan echt makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Jasje Poas van Itch to Stitch

Stipstijlvirus

Kick Off Boek Naaien en Stikken