UWYH uitdaging: shirt gemaakt

Ik loop achter met bloggen, afgelopen weekend een shirt gemaakt en zelfs ook al gedragen...

Jaaaaren geleden heb ik dit lapje ooit eens gekocht op de lapjesmarkt in Utrecht, ik kan me de kraam nog voor de geest halen! Ik vraag me zelfs af of het niet nog in het gulden tijdperk was....Als dat geen Use What You Have is.....
Mijn maten schommelen een beetje en mijn kast vraagt om nog wat shirts met lange mouwen en dit zijn van die lekkere projectjes voor tussendoor. Ik koos dit maal voor een shirt uit de Ottobre Woman 5/2015. Ottobre Woman heeft vaak van die lekkere basisshirts en deze heeft een leuke twist met de 'zadelmouwen'.
Helaas ben ik niet helemaal tevreden met mijn uitvoering. Door de print zie je de zadelmouwen niet en de afwerking van de hals laat ook te wensen over. Bovendien is het shirt te groot aan de bovenkant. Ik  was bang dat het shirt te klein zou zijn, dus had ik extra naad aangeknipt. Uiteindelijk heb ik bij de buste en mouwen zelfs nog een centimeter extra weggeknipt. Volgende keer dus 50->52 maken en effen stoffen gebruiken voor het contrast.
Ondanks dat ik de lap al jaren geleden heb gekocht, passen de kleuren in ieder geval wel mooi in mijn Kleding met een plan kleurenschema en dit nieuwe patroon past ook mooi in mijn Elke maand een kledingstuk uitdaging. Geen topper dit shirt dus, maar zo met een jasje prima te dragen. Ik ga 'm gewoon nog een keer maken van een andere lapje uit mijn voorraad en wat kleiner!

patroon: Ottbre Woman 05/2015 shirt 8 & 9
maat: 52 met aanpassingen
stof: lapjesmarkt Utrecht

Reacties

 1. leuk shirt ondanks de tegenstrubbelingen. Komt vast goed in de volgende versie. De kleur staat je goed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ondanks dat je er zelf niet tevreden mee bent, het staat je erg mooi die kleur en samen met dat vestje en zwarte broek een hele mooie set...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sluit me aan bij Marian: het setje staat je heel erg leuk, ondanks dat je zelf het shirtje niet je-van-het vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit mij aan bij mijn voorgangers, jammer dat ik deze niet heb gekocht vind het een heel leuk model.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nummer is nog na te bestellen Corina!
   https://www.ottobredesign.com/subscription/single.php

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!