Spijkerbroek klaar!

Toen ik de review van Calcedonia sewing van de Mountainview Pull On Jeans zag was ik meteen verkocht. Zelf weer eens een spijkerbroek maken staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Dit patroon is ook nog eens zonder rits, helemaal goed, ik draag altijd een iets over mijn buik, dus veel tijd en moeite aan een rits besteden hoeft van mij ook niet.
Stretchdenim bij Driessen besteld (cotton denim dark blue) voor een proefexemplaar en op naailes aan de slag gegaan. Patroon in eerste instantie geknipt zo uit de verpakking, zonder aanpassingen om te kijken hoe 'ie zou vallen. Ik gebruikte leuke roze stof om de zakken mee te voeren.
Ik wist al dat ik de pijpen zou willen versmallen, dus dat hebben we gedaan. Handig trucje om de aanpassingen van de ene pijp ook op de andere pijp te krijgen: met zeep/krijt de aanpassingen dik aanzetten op de afgespelde pijp en dan de andere pijp erop en hard 'kloppen' zodat de lijn ook op de andere pijp zichtbaar wordt. Daarna ook meteen het papieren patroon aangepast voor de volgende broek.
Ik stikte naden door met extra dik Gütermann garen. Tip van mijn naaijuf was om de draadspanning te verhogen, zodat de stiksels mooi werden (wat is het toch fijn om naailes te hebben!). Ik gebruikte ook een stevige topstitch naald.
Ik ben helemaal blij met de pasvorm en heb 'm meteen aangetrokken vandaag, hij zit heerlijk! 
Snel stof kopen, hier wil ik er echt meer van hebben.
patroon: Mountainview Pull-On Jeans* van Itch to Stitch
maat: 20 met aanpassingen
stof: stretch denim van www.driessenstoffen.nl
65% katoen, 32% polyester en 3% elasthaan*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang 
wanneer je op de link klikt en het patroon koopt, het kost jou uiteraard niets extra's. 
het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.

 

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!