Itch to Stitch Fisterra

Het leuke van patronen testen voordat ze uitkomen is dat je altijd weer nieuwe dingen leert. Een groep maakt allemaal hetzelfde patroon, van maat 32 tot en met 68. Je ziet dan wat het patroon doet op verschillende lijven en dat iedereen andere verhoudingen heeft. Soms leer je ook weer nieuwe technieken. In het geval van de Fisterra top & jurk van Itch to Stitch was dat smocken met de naaimachine.
Ik had eerder al eens smocken met de machine geprobeerd, maar dat werd geen succes en heb ik het op een andere manier opgelost. Nu moest ik wel doorzetten, omdat het echt een bepalend onderdeel van het patroon van de Fisterra is. De eerste keer mislukte, maar na even googlen kwam ik deze video tegen en daar zaten voor mij de juiste adviezen in! Over hoe je het elastiek in het liggende spoeltje moet leiden en de instellingen voor de steek. Toen ik dat goed had, ging het als een trein!
Het patroon bevat een top,jurk en twee mouwvariaties en loopt van maat 32-68 (Amerikaanse maten 0-40)  en voor de cups van A tot en met DD. Ik koos ervoor om (eerst) de top te maken met de eenvoudige mouwen, ik twijfelde of dit wel een patroon voor mij zou zijn, zo met die band over de buik en een duidelijke taille.

Zoals altijd is het patroon weer prachtig afgewerkt. De top is volledig gevoerd en bij de verlegde schouders en bij de schouders heb je mooie plooidetails. Ik koos voor een herfstkleurige viscose en een fuchsia voeringstof.
De smockrand met de standaard instellingen zorgt ervoor dat de band volledig aansluit. Ik ga dat bij een volgende anders doen, ik voel me daar niet zo prettig bij. I.v.m. mijn appel figuur wil de band  opkruipen. Ook zou ik het schootje zelf niet zo kort maken, omdat je dan de onderkant van de appel zo duidelijk ziet haha.
Het patroon is vandaag uitgekomen en de eerste week met 20% korting te krijgen. Op het blog van Itch to Stitch kan je de foto's van alle testers zien. Ik ga de jurk nog maken en dan ook met de mouwen met de plooirand, en dan neem ik nog wat stof weg aan de zijkanten van het bovenpand. Voor smocken draai ik mijn hand niet meer om haha, alleen nog even kijken of ik 'm wat losser kan krijgen. 

maat: 22D->34
stof: viscose Karteris Barneveld  *deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.
 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Stipstijlvirus

Bralette Watson

Update Beatrix Blanket Scheepjes MAL