Mini zomer collectie

Ik wil al zo lang badkleding maken, maar jaar op jaar stel ik het weer uit. Nu kwam Seamwork met een badpak patroon en hadden ze een leuke challenge, tijd om het nu dan toch echt maar een keer te doen!
Dit is de Seamwork Reese, een eenvoudig badpak, met prima steun moet ik zeggen. Ik gebruikte twee lycra's (deze blauwe is van de ruiltafel van een naaiweekend). Er zit ook een 'shelf bh' in. Bij badpakken heb ik altijd het probleem dat ze of te groot zijn aan de achterkant (omdat mijn buik er anders niet in past), of als hij bij de billen goed zit, dat de voorkant dan echt te klein is. Voor deze proef combineerde ik maat 22 voor buste, en 24 voor taille voor  met 18 aan de achterkant. Ik ben tevreden over de pasvorm aan de bovenkant. De uitsnijding bij de benen is wel erg hoog, de volgende maak ik 7 cm lager.

In mijn Design Your Wardrobe Summer Holiday in the Sun '24 wilde ik ook een 'cover up' maken. In 2021 maakte ik de George + Ginger Solar al eens, die ik graag draag. Tijd om er nog eentje te maken! Dit maal maakte ik de schouderbandjes zelf, inclusief badelastiek erin voor de stevigheid.
Toen ik een oproepje zag voor testers voor het nieuwe Clearwater patroon van Love Notions, heel toevallig ook weer badkleding haha, besloot ik me aan te melden en werd ik uitgenodigd. Ik maakte als eerste de groen/zwarte set bovenaan in dit blog. Helaas moest er nog wat aan het patroon gesleuteld worden (maar ja, daar ben ik ook tester voor he), dus maakte ik nog een tweede versie.
Net als bij een badpak moest ik voor de shorts de nodige maten met elkaar combineren. Bolle buik, platte kont en in verhouding dunne benenm: 4x->2x->L (en had eigenlijk nog wel M kunnen zijn ook).  Het heeft er in ieder geval wel toe geleid dat de dijbeen maten ook opgenomen zijn in de beschrijving, dat scheelt weer het nodige meten. Dat is het leuke van zelf kleding maken, dit vind je niet de in winkel! Ik moet nog wel wat sleutelen aan de bovenkant van de jurk, zowel in omvang (FBA) en juist stof wegnemen bij de armsgaten.
Nu nog een beach tas maken en nog een badpak, dan is mijn mini zomer collectie wel klaar! En nu graaf weer warm weer, dan kan ik mijn creaties hier ook dragen in Nederland!

maat: 24D -> 27 met 2 extra coupenaadjes in halslijn
stof jurk: katoenen tricot gekocht via Facebook

maat: 22/24 (onder achter 18)
stof: lycra van ruiltafel en uit eigen voorraad

maat jurk: 3X/4X
maat shorts 4X
stof: lycra van Royal Look

maat jurk: 3X/4X + aanpassingen
maat shorts: 4X/2X/L
stof: lycra van ruiltafel / Van der Heijden / Budgetstoffen  *deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en een aankoop doet bij Seamwork en/of Love Notions. Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest patroon is mijn persoonlijke mening.
    

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus