UFO's

Nu de zomer toch echt voorbij is (de hele week regen en de temperatuur gaat aanzienlijk omlaag), is het tijd om wat projecten af te maken.....zomerkleding haha. Ik had (o.a.) nog een jurk en een top geknipt klaar liggen. Van het weekend deze twee gemaakt: Seamwork Benning jurk en Seamwork Bo top.
Eerder maakte ik al een proefmodel van de Benning en ik wist dat ik in ieder geval de v-hals wilde verhogen met 3 cm. De coupenaden had ik al 3 cm verlaagd. Verder heb ik alles maat 22 gemaakt en de patroonlengte aangehouden.
Het volgende project dat nog op een haakje hing was de Seamwork Bo. Ook die had ik al eerder gemaakt. Ik ging 2 maten naar beneden, de top had wel heel veel overwijdte, zeker voor de iets zwaardere katoen die ik gebruikte. Mijn moeder is vorig jaar naar Ghana geweest en zij nam deze mooi lap voor me mee.
Het zwarte biasband moest ik eigenlijk helemaal naar binnen klappen voor de afwerking, maar ik vond een zwart accent bij de halslijn wel wat extra's geven. Zo gezegd. zo gedaan en ik ben er blij mee!
Er liggen nu nog 2 geknipte blouses op me te wachten....en nog 100.000 ideeën in mijn hoofd en bijna net zoveel lapjes en patronen in mijn voorraad haha.

patroon: Seamwork Benning*
maat: 22 met aanpassingen
stof: viscose van Karteris Barneveld

patroon: Seamwork Bo*
maat: 18-20
stof: African Wax uit Ghana




 *deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest dit het patroon is mijn persoonlijke mening.    

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Stipstijlvirus

Kick Off Boek Naaien en Stikken