Harembroekje Dalton uit LMV

Vandaag een dagje gezellig creatief gedaan met een vriendin die onlangs een naaimachine heeft gekocht. Ze heeft een kleine dame, dus het werd kinderkleding maken, weer eens wat anders. We maakten allebei het harembroekje Dalton uit La Maison Victor editie 3 -2014. Tis best priegelen met de boordjes, ik ben niet gewend om kinderkleding te maken.

Tip is wel om boordstof te gebruiken (zoals in de beschrijving ook staat) voor de tailleband. We kregen met het oorspronkelijke patroondeel de boord er niet aan in tricot en nu is ie iets te wijd nadat we 'm verbreed hadden. Nog ff aanpassen dus.
Het zijn snoezige broekjes geworden, daar gaan er zeker meer van volgen!

patroon: La Maison Victor Dalton broekje
maat: 74
stof: tricot


 

Reacties

 1. Babykleding is inderdaad priegelen. Het makkelijkste met de tailleboord is om de broek niet over de vrije arm van de lockmachine / naaimachine te doen, maar de lus bovenlangs te houden. Dan kleine stukjes naaien en veel naalden gebruiken. Oefening baart kunst hierbij. Maar deze broekjes zijn wel erg schattig geworden. Kun je het "brede" niet oplossen door er een stukje elastiek doorheen te rijgen?

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben de boordjes inderdaad niet over de vrije arm gedaan (die was zelfs te breed ervoor nog). Mijn vriendin gaat nu inderdaad wat elastiek in de tailleband zetten zodat de kleine dame de broekjes lekker kan dragen!

   Verwijderen
 2. Die boordjes zijn een gepriegel en vraagt wat geduld ;-) Vind ze wel erg schattig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn wel twee hele leuke broekjes geworden.
  Ben benieuwd naar de volgende en ja die zullen al weer iets makkelijker gaan dan de eerste.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!