Vest Alles is Haken update #3: klaar!

Het vest hing al een paar weken op een haakje om verder af te werken. Nu het echt herfst is, is het toch wel erg lekker om een warm vest te kunnen dragen. 't Is weekend, haken op de bank en dus de perfecte gelegenheid om het vest nu echt af te maken.
Ik haakte er vandaag nog een tweede randje vasten omheen met een afwijkende kleur voor extra contrast. In totaal gebruikte ik 16 bollen Lana Grossa Elastico voor het vest. Ik maakte de armsgaten wijder door de lossenketting groter te maken, ik houd niet van strakke vesten. Daarna minderde ik in de mouwen, omdat ik ze niet te wijd aan de onderkant wilde hebben.

Ik haakte het hele pand met afwisselend stokjes en halve stokjes en de mouwen met alleen halve stokjes. Dit patroon leent zich goed om bij een volgende allerlei andere leuke stekencombinaties te proberen.
Het bolletje lavendel komt uit mijn voorraad. Toch nog een beetje UWYH in dit vest haha.

Tijdens de Alles is Haken vestworkshop bij Wolplein maakte Saskia een flimpje dat ze later heeft opgenomen op haar vlog. Je ziet ons vanaf ongeveer een minuut en verder voorbij komen:
Het voelt wel lekker om echt weer een project af te ronden. Ik heb nog twee sjaals liggen die bijna af zijn, je zag ze hier ook al voorbij komen op mijn blog. Naast mijn Drops vest de komende tijd die toch ook maar af maken voordat ik aan een nieuw haakproject begin.

wol: Lana Grossa Elastico donkerblauw (kleur 012)
16 bollen, 3.040m, 96% katoen, 4% polyester
maat: eigen maat
haaknaald: 4.5

Reacties

  1. Ik vind je vest erg mooi geworden! Zo leuk, ik begin dit weekend met mijn vest en jij maakte je vest af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is mooi geworden en dat randje maakt het echt af.
    Zal wel heerlijk warm zijn nu het kouder word.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!