Sancho Goes Green

Sancho, de online vereniging voor zelf mode maken, houdt jaarlijks een clubdag. Je komt gezellig een dag bij elkaar om te kletsen en workshops te volgen. Ik mag ook dit jaar weer een tassenworkshop verzorgen voor de leden die zich hebben aangemeld, leuk!

De clubdag heeft dit jaar een thema: Sancho goes green. Dit thema staat centraal in de jaarlijkse clubdagwedstrijd die zij organiseren: recykleren. Daarnaast worden alle leden ook gevraagd om zelf een tasje te maken voor de goody bag die iedereen mee krijgt aan het einde van de dag.  Zo wordt het gebruik van plastic tasjes mooi teruggedrongen.
Laat ik nou toch ook nog wat stof in mijn kast hebben liggen haha, zelfs groene ;-). Dus vanmiddag snel een tasje in elkaar gezet, dat morgen op de bus gaat. Ook restjes garen gebruikt, dus een echt UWYH tasje zo.
Ik gebruikte het (gratis) patroon van de boodschappentas van Van Katoen en stof van een (niet gebruikt) dekbedovertrek van Ikea, waar ik al eerder dit opvouwbare tasje uit Zo Geknipt! deel 2 van maakte. Dekbedovertrekken zijn een goedkope manier om aann proefstoffen te komen voor als je eens wat uit wil proberen. Ze hebben vaak ook een leuke print, win win!
Ik paste het patroon wat aan door het volledig te voeren omdat de stof niet zo sterk is. Aan het einde naaide ik natuurlijk nog even mijn knoopje erop. Zo, kan weer iemand met een handig tasje met leuks naar huis in november!


stof: Ikea (dekbedovertrek)


 

Reacties

  1. Leuk green tassie!
    Ik moet nog aan de bak!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi tasje. Ik heb hier ook al een patroon klaarliggen. Nu de stof nog uitzoeken. Ook hier wordt het een UWYH tasje.

    Groeten Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!