Crea power aan de tuintafel

Wat een heerlijk weer is het toch. In Griekenland miste ik stiekem mijn naaimachine wel een beetje, nu heb ik de warmte en zon én ook mijn naaimachien! Voor onze vakantie had ik bij Stichting  Jurk beloofd wat jongensondergoed maat 134 te maken. Vanmiddag stoffen geknipt aan de tuintafel en mijn belofte met crea power ingelost.
Tijdens de Makersdag heb ik wat  restjes tricot uit de donaties gevist, super om ondergoed van te maken. Van dit leuke ruitje kon ik precies een boxer knippen (behalve de voering). Ook het andere stofje nam ik mee.
Ik wilde ook wel eens een hemdje maken. Op de stoffenmarkt op het Eemplein in Amersfoort kocht ik een zachte, grijze tricot. Genoeg om zowel een boxer als een hemdje te maken. Ik gebruikte voor het hemdje het patroon van Van Katoen. Destijds in 2012 gekocht het patroon om hun actie te steunen, tegenwoordig kan je het patroon gratis downloaden. Het patroon bevat naast een hemdje voor jongens en meisjes ook een slip en een boxer patroon. Tijd om dit pareltje in mijn voorraad dus eens te gebruiken.
Met mijn cameo maakte ik maatlabeltjes die ik in kan strijken, wel zo handig!
Dit setje gaat na het weekend onderweg naar Stichting Help Elkaar in Geldermalsen. Zij zorgen er weer voor dat dit ondergoed weer terecht komen in gezinnen die dat goed kunnen gebruiken.
patroon: boxer Jalie 2327
maat: 134
stoffen: donaties aan Stichting Jurk
elastiek: Kleurenmix.nl

patroon: hemdje Van Katoen
maat: 134
stof: stoffenmarkt Amersfoort


 

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!