Kom je ook tijdens NLDoet? 2019

Elk jaar organiseren Sacha en ik de CreaPower Marathon tijdens de landelijke vrijwilligersdag NLDoet!. 16 maart 2019 zijn we alweer toe aan editie 8, 12 uur lang creatief met naaimachine en haaknaald voor goede doelen met vrijwilligers uit heel Nederland.
Elk jaar kiezen we weer andere goede doelen. Dit jaar hebben één goed doel voor de naaisters en één goed doel voor de haaksters. Op onze website kan je terugkijken naar de goede doelen van voorgaande jaren.

Goede doel naaien: Orange Love PMC
We gaan chemomutsjes, sondezakjes en kanjerkralenzakken maken voor de kinderen van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Dit centrum voor kinderoncologie is sinds mei 2018 open en biedt plaats voor 88 bedden. Er is veel vraag naar zachte chemomutsjes en vrolijke sondezakjes en zakken om de kanjerkralen in op te bergen die een kind na elke behandeling krijgt. Orange Love PMC probeert in deze vraag te voorzien door materialen in te zamelen en vrijwilligers bij elkaar te brengen. Kijk voor meer informatie over dit mooie goede doel en patronen alvast op: Orange Love PMC Facebookgroep.
Goede doel haken: Stichting Pheron
We gaan knuffels haken voor Stichting Pheron. Stichting Pheron steunt gezinnen die te maken krijgen met babyverlies. Zij krijgen rondom de bevalling de Pheron Memory Box uitgereikt, waarin diverse herinneringsitems zitten. Zo kan het gezin toch nog een aantal herinneringen maken met hun overleden babytje. Een van die items is een gehaakt knuffelduo. Twee identieke knuffeltjes, waarvan een bij het gezin blijft en eentje meegegeven kan worden aan de baby. Zo is er altijd een connectie. Kijk voor meer informatie over Stichting Pheron op www.stichtingpheron.nl. Kijk voor patronen en de eisen die gesteld worden aan het garen waarmee de knuffels gemaakt worden op Haken voor stichting Pheron.

Meedoen?
In januari starten we de formele aanmelding voor de CreaPower Marathon, maar je kan natuurlijk 16 maart 2019 alvast reserveren in je agenda! Ook kan je nu al knuffels haken voor Pheron, ze hebben voor het einde van het jaar nog 200 knuffelduo's nodig.
Je kunt ook alvast lapjes verzamelen voor Orange Love. Wellicht kan je ook in je omgeving rondvragen of mede creativelingen lapjes willen sparen voor dit mooie doel. Graag vrolijke stoffen, zowel voor meisjes als voor jongens.  Dit zijn de minimale afmetingen die we al kunnen gebruiken, groter mag natuurlijk ook. 
  • Het kleinste mutsje kan je maken met een lap van 27 x 27 cm per pand. Spaar katoenen tricot zodat het lekker zacht is en goed ademt.
  • Voor de sonde zakjes zijn stukjes katoen (niet rekbaar) van 11 x 13 cm groot genoeg per pand
  • Voor de kanjerkralenzakken katoen (niet rekbaar) van 22 x 27 cm per pand als minimum.

Wanneer: zaterdag 16 maart 2019, 10.00-22.00u (gedeelte ervan kan ook)
Waar: Buurtcentrum de Cartoon in Almere
Voor wie: voor iedereen die handig is met de naaimachine en/of kan haken.

Wij zorgen voor materialen en eten & drinken, jij hoeft alleen maar je naaimachine / haaknaald mee te nemen en je goede humeur! Kom je ook?


 

Reacties