Een heel weekend samen creatief

Het is al weer een week geleden dat ik samen met 23 anderen naaisters in Austerlitz in de bossen zat om lekker een heel weekend onafgebroken met onze hobby bezig te zijn. We konden vrijdagmiddag om 17.00u naar binnen en zondag 16.00u was alles weer netjes opgeruimd en de auto weer vol.
Iedereen neemt haar machines mee, sommigen alleen de naaimachine, andere ook hun lock en coverlock. De rolkastjes en kratjes waren ook populair, makkelijk om alles bij de hand te hebben. Ik had van de te voren een lijst gemaakt met mogelijk projecten en alles bij elkaar in zakjes gestopt. Je neemt toch altijd teveel mee, maar het is wel fijn om te kunnen kiezen waar je op dat moment zin in hebt.
Uiteindelijk maakte ik een broek, een trui en een jurk in het weekend. 
Ik begon vrijdagavond met een stretch broek van polkadots voor mezelf. Tijdens het opruimen kwam ik deze stretchy stof tegen, was even vergeten dat ik die nog had. Het patroon dat ik gebruikte was de Mountainview Pull On die ik al eerder maakte. Tialda heeft me geholpen om de pijpen smaller te maken, ik ben al twee keer vergeten het papieren patroon goed bij te werken.....
 
Daarna stond een trui voor Jan op het programma. Of ik nog weer een trui met ruitjes wilde maken voor hem, tuurlijk! Ik kwam laatst deze mooie punta tegen, dus maar een metertje meegenomen. Patroon is de Rebel Raglan van Wardrobe by Me. Mouwen zijn erg lang, dus daar heb ik 7 cm afgehaald, voor de rest hoefde ik niets aan te passen.
Hier zie je de kleuren van de punta beter:
Het laatste project in stof was Jurk 17 uit de Knipmode 12/2019. Op naailes ben ik met de blouse variant van dit patroon bezig, dit weekend had ik een mooie kobalt blauwe viscose bij me om de jurk / tuniek met volant te maken. Ik heb geoefend met een rolzoomvoetje op mijn machine, was heel lastig, zeker omdat de volant natuurlijk rond liep. Uiteindelijk dus maar een rolzoompje gemaakt op een lockmachine van een collega naaister. Wel leuk om te experimenteren in ieder geval!
Jurk was helemaal af tijdens het naaiweekend, maar ik vond de hals niet lekker zitten (te hoog en had het gevoel dat de jurk naar achteren werd getrokken) en de dames gaven feedback dat de manchetten te wijd waren. 
Op naailes van de week alsnog de hals en mouwen aangepast en nu ben ik helemaal blij! Leuk met een leatherlook legging eronder.
Ik ben ook nog aan de slag gegaan met het papieren patroon van de Cashmerette Appleton Wrap Dress, de overslag jurk die al zo lang op mijn verlanglijstje staat. Zodra mijn blouse af is ga ik daar mee aan de slag!
Al met al dus weer een heerlijk creatief en gezellig weekend geweest met een mooie opbrengst.
patroon: Mountainview Pull-On Jeans* van Itch to Stitch
maat: 20 met aanpassingen en 5mm extra naad
stof: stretch katoen van Karteris Barneveld


maat: XXL, mouwen 7cm verkort
stof: sweatstof en punta van Karteris Barneveld 


maat: 52->54 met aanpassingen
stof: viscose van Karteris Barneveld

*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang 
wanneer je op de link klikt en het patroon koopt, het kost jou uiteraard niets extra's. 
het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.

 

Reacties

  1. Was zeker een heerlijk creatief weekend. Mijn twee jurkjes zijn allebei af, ik moet er nog eentje op de kiek zetten. Fijn dat je jurk met een paar kleine aanpassingen helemaal naar je zin is geworden. Hop naar de overslagjurk :D

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat!
Thanks for dropping by!

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus