Causeway Bomber Jacket van Itch to Stich

Stuiter stuiter, wat ben ik blij! Gisteravond heb ik de Causeway Bomber van Itch to Stitch afgemaakt en wat ben ik er blij mee! Het patroon komt vandaag uit en ik mocht weer deel uit maken van het testquad.
De Causeway Bomber is een bomber jack, maar dan met heuse cupmaten en makkelijk aan te passen naar je lichaam. Zo combineerde ik maat 20D voor de buste met 26 voor de heupen. Je kunt het patroon makkelijk zelf aanpassen met behulp van de werkbeschrijving.
Verder is het jack volledig omkeerbaar en dus aan twee zijden draagbaar. Heerlijk om met leuke stoffencombinaties te gaan spelen en met 1 jack in de kast kan je twee heel verschillende outfits maken Het patroon heeft blinde zakken in de prinsessenaad weggewerkt. Ik deed ze alleen in de panter stof, en liet ze weg in de katoenen camouflage stof. Hoe trots was ik op mezelf toen ik de eerste blinde rits inzette in mijn proefjack!
Ik maakte eerst een proef van jacquard eenzijdige stretchstof om te kijken wat ik aan wilde passen. Ik ben altijd bang dat iets te strak zit, dus koos ik voor de grotere maat omdat ik tussen twee maten in zit. Hier heb ik de rits er even snel ingeregen om te kijken. Het jack was echt te groot, dus ik besloot uiteindelijk 2 maten kleiner te gaan en het jack in te korten om het toch wat meer aangesloten te krijgen voor mijn 'final version'. Dit proefjack ga ik wel afmaken, vind het stofje toch wel erg leuk!
Wonderlijk hoe je alles in elkaar zet en het dan allemaal echt goed zit als je het jack gaat keren door een van de zijnaden! Is toch wel even spannend, maar ging in één keer goed, hoera voor de beschrijving!
Het patroon is vandaag op de markt gekomen en t/m 21 oktober met 20% korting te bestellen via de webshop van Itch to Stitch. Zeer zeker een aanrader, ik ga hier alvast denken van welke stoffen ik de volgende ga maken!

maat proef: 24D->30
stof proef: jacquard stretch van Driessenstoffen.nl
maat final: 20D -> 26 met aanpassingen
stof final: Stenzo katoen van Belhadi Modestoffen Amersfoort 
*deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.

Reacties