Recoleta jurk

Dat ik fan ben van Itch to Stitch dat wisten jullie al, haha. De patronen zitten slim in elkaar, de werkbeschrijvingen zijn super helder en ze laat je op een heel makkelijke manier maten met elkaar combineren zodat je je kledingstuk echt op maat kan maken. En als klap op de vuurpijl zijn haar patronen tegenwoordig verkrijgbaar in totaal 22 maten (tot en met buste omvang 160cm) en met 5cupmaten (A-DD), zodat je zelf geen FBA hoeft te doen. 
Ook het nieuwe patroon van ontwerpster Kennis Wong is weer een topper. Ik mocht afgelopen week de Recoleta jurk testen. Ik houd van jurken met een 'empire waist'. Deze jurk is voor niet stretch stoffen, kleed mooi af, maar heeft toch wat ruimte (ik kan 'm gewoon over mijn hoofd aantrekken, rits is niet nodig) en heeft een mooie halslijn.
Ik leer elke keer ook weer veel van het testen. Omdat je van alle testers hetzelfde patroon ziet en er goed gekeken wordt naar hoe het patroon valt op verschillende lichaamstypen krijg je ook veel mee over pasvorm en evt. aanpassingen. In mijn geval deed ik mijn eerste 'broad shoulder adjustment', net even een wat langere schoudernaad. 
Daarnaast verlaagde ik de empire waist 2 inches en kortte ik de lengte van het rokdeel 3 inches in. 
Er gaan zeker meer Recoleta's komen! Het stofje maakt 'm wat netter of juist wat sportiever. Geschikt voor werk en privé! Het patroon is de eerste week met korting te koop. Ik kijk nu al uit naar wat er weer voor mooi nieuw patroon in de test groep gaat verschijnen de komende tijd.

maat V1: 22D-34-30
stof: denim met eenzijdige rek uit eigen voorraad
maat V2: 22D-30-28 met aanpassingen
stof: leopard denim van Driessenstoffen.nl  *deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening. Reacties