Itch to Stitch Shau vest

Staat de verwarming bij jullie ook een graadje lager en dragen jullie ook veel warme truien? Hier in ieder geval wel. Kwam het even mooi uit dat ik de Shau van Itch to Stitch mocht testen. Een 'vest' op z'n Amerikaans (een gilet in het NL) met een lekker hoog opstaande kraag!
Het Shau patroon heeft cup maten en je kunt spelen met de afwerking (biaisband of piping) en met de sluitingen. Het is voor het eerst dat ik houtje-touwtje sluitingen gebruikte.
Ik maakte mijn test van lekkere fleece die ik al heel lang in mijn voorraad heb liggen en combineerde deze met een grijze voering en zwarte accenten voor het biaisband en de sluiting. Op basis van mijn maten zou ik 22D->32->28 moeten maken, maar besloot om voor 22D-28 te gaan en dan de coupenaden achter weg te laten en die aan de voorkant smaller te maken om de wijdte te compenseren. Uiteindelijk bleek dat niet nodig en heb ik alsnog de coupenaden in het achterpand gemaakt.
~
Het gilet draagt heerlijk, lekker warm zo met die opstaande kraag! De volgende wil ik van wat dunnere stof maken en de nek en coupenaden nog wat verder perfectioneren op mijn eigen lijf (de luxe dat dat kan als je zelf kleding maakt!), ik heb mooie sluitingen al gekocht hiervoor bij fournituren snoepwinkel Switzner in Amersfoort!
Als je bij de testers kijkt, zie je dat het patroon zich ook geweldig leent voor allerhande geweven stoffen, waardoor het gilet weer een heel andere uitstraling krijgt. Ook kan je voor de sluitingen heel creatieve oplossingen vinden. Een veelzijdig patroon dus!

    patroon: Itch to Stitch Shau Vest*
maat: 22D->28
stof: fleece en voering uit eigen voorraad


  *deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.
 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus