Joggers

Ik ben in 2020 begonnen met het zo nu en dan testen van naaipatronen die op de markt gaan komen. Dat was destijds de Mountain View Pull on Jeans van Itch to Stitch. Nu mocht ik de Nusle Joggers testen die inmiddels is uitgebracht.
Ik haalde meteen mijn aantekeningen over de full tummy adjustment erbij. Ik heb een forse buik, maar platte billen en dunne benen. Da's best een lastige cocktail om een broek echt goed zittend te maken. Broeken uit de winkel zitten ook nooit 100% goed, om mijn buik de ruimte te geven heb ik een grotere maat nodig dan ik voor de rest van mijn lichaam zou kiezen.
Tijdens het testen maak je de maten zoals die overeenkomen met de matentabel om goed te kunnen zien wat het patroon doet en of er nog zaken aangepast moeten worden. Je kunt het effect daarvan goed zien. De andere testers hebben nauw aansluitende broeken. Met mijn dunne benen lijkt de Nusle zonder aanpassingen meer op een gewone broek. De instructies zijn inmiddels uitgebreid door ook knie omvang mee te nemen, zo kan je de broek makkelijk tweaken naar je eigen lijf en vorm.
Zoals altijd leer ik weer wat van het testen, dit maal hoe ik op een mooie manier het plooitje onderaan mooi kan afwerken met een verstekhoek, zodat ook de binnenkant er verzorgd uit ziet. (Er is overigens ook een variatie met een 'manchet' onderaan (hoe heet zo'n in het NL?).
Met de aangepaste instructies ga ik zeker nog weer een nieuwe broek maken, ik wil ook graag een aansluitende joggingbroek hebben haha, lang leve het thuiswerken! En het is natuurlijk ook leuk om een mooi matching setje te maken samen met de Nazare hoodie!

maat: 26 + FTA + ingekort 3cm
stof: heavy crepe driessenstoffen

52 Week Challenge: "Something with Your Newest Fabric" (2)  *deze post bevat zgn. 'affiliate links', dat wil zeggen dat ik een kleine bijdrage ontvang wanneer je op de link klikt en het patroon koopt.
Het kost jou uiteraard niets extra's. Het enthousiasme dat je leest over het patroon is mijn persoonlijke mening.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crea power: Care Bags haken

Kick Off Boek Naaien en Stikken

Stipstijlvirus